ΤΣΕΛΣΙ: Τα γκολ του Ρομέλου Λουκάκου είναι... μουσική!

Οι στίχοι του ράπερ βοήθησαν τον «Big Rom» να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του. Τώρα, είναι η ώρα να εκπληρώσει τους στόχους του.

Με τα δύο γκολ του στην Άστον Βίλα, ο στράικερ της Τσέλσι, Ρομέλου Λουκάκου, έκανε πραγματικότητα αυτό που λέει η πρώτη στροφή του τραγουδιού που χρησιμοποιήθηκε για την ανακοίνωση του στους λογαριασμούς των social media της Τσέλσι. «Allow me to re-introduce myself», είπε ο Jay-Z στο «Public Service Announcement» του Black Album κι ο «Big Rom» συστήθηκε και πάλι στο κοινό του «Στάμφορντ Μπριτζ». Η προηγούμενη φορά που έπαιξε εκεί φορώντας τα «μπλε» ήταν το 2013. Μπήκε ως αλλαγή σε ματς με την… Άστον Βίλα. Ήταν τα πρώτα του γκολ στο «σπίτι» της Τσέλσι.

Έτσι τα έφερε η συγκυρία και σκόραρε δις την ημέρα που το Blueprint, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του ράπερ, συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής. Αυτό που έκανε ο Βέλγος, καθώς οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 3-0 και επέκτεινε το αήττητο σερί της στην Premier League 2021-22, μοιράζεται τον τίτλο από ένα τραγούδι εκείνου του δίσκου: «Takeover». «Ήταν μια τέλεια εμφάνιση από τον επιθετικό μας», ανέφερε ο προπονητής Τόμας Τούχελ και συνέχισε: «ξέρει πολύ καλά τί κάνει. Εκείνος έκανε τη διαφορά. Ο Λουκάκου ήταν καθοριστικός. Δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του και έχει την προσωπικότητα να τις διαχειριστεί».

Αυτή η προσωπικότητα διαμορφώθηκε εν μέρει από τους στίχους του Jay-Z και άλλων ράπερ στα δύσκολα παιδικά του χρόνια στο Βέλγιο. Ξεχωρίζει μια στροφή από το τραγούδι «D’ Evils», όπου ο Jay-Z λέει: «Nine-to-five is how you survive, I ain’t tryna survive. I’m tryna live it to the limit and love it a lot». Όπως αναφέρει ο στίχος, ο Λουκάκου έψαξε κάτι πολύ περισσότερο από την απλή επιβίωση. Γι’ αυτό κι όταν εμφανίστηκε η Τσέλσι στον ορίζοντά του αυτό το καλοκαίρι ζήτησε από την Ίντερ να τον δώσει – τα 115 εκατομμύρια ευρώ που πρόσφεραν οι «μπλε» ήταν αρκετά.

Εδώ και μερικά χρόνια, η Roc Nation, εταιρία του δισεκατομμυριούχου καλλιτέχνη, εκπροσωπεί τον Λουκάκου, όπως και άλλους μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού. Στην Ευρώπη, η βάση της είναι στο Λονδίνο. Ο Λουκάκου άφησε τον Μίνο Ραϊόλα για να γίνει ουσιαστικά… πελάτης του ειδώλου του. Το πλάνο της Roc Nation είναι να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα όρια του σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου. Να γίνει, δηλαδή, αυτό που ο πρόεδρός της, Μάικλ Γιόρμαρκ, αποκαλεί «global icon», σαν και άλλους που ανήκουν στο ρόστερ της εταιρίας κυρίως από τη βιομηχανία του θεάματος και της μουσικής. «Η μουσική κι ο αθλητισμός συγκινούν τα ίδια συναισθήματα», υποστήριξε.

Ο Λουκάκου με τον Jay-Z έχουν αναπτύξει φιλική σχέση. «Ό,τι κάνει ο Ρομέλου έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό. Ξέρει πως πάντοτε υπάρχει ένας στόχος να πετύχει και εκείνος είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να τον πετύχει», δήλωσε o Jay-Z τον περασμένο Ιούνιο στην ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport». «Ο Jay-Z μου άλλαξε τη ζωή και με βοήθησε να πιστέψω σε μένα», υποστήριξε ο «Big Rom» και πρόσθεσε: «αυτός ο άνθρωπος έχει μεγάλη σημασία για μένα γιατί πάντοτε άκουγα τη μουσική του, κυρίως τις στιγμές που η ζωή μου ήταν πραγματικά δύσκολη. Τα κομμάτια του μου έδωσαν τη δύναμη να προχωρήσω μπροστά και να δω τη ζωή διαφορετικά. Κι όταν τον γνώρισα μου έδειξε πως μπορώ να γίνω νικητής».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News