ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ 112-111: Όταν... γυαλίζει το μάτι του αρχηγού!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου… τρέλανε κόσμο στο Μόναχο και χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό σε ένα… τρελό φιλικό με τη Βίρτους που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση με το εντυπωσιακό 112-111

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν από άλλο… πλανήτη! Δεν είχε… αντίπαλο να τον σταματήσει. Σε καμία περίπτωση. Ο αρχηγός των “πρασίνων” σταμάτησε στους 41 (!) πόντους με μεταξύ άλλων 8/13 τρίποντα! Και φυσικά ήταν ο άνθρωπος που είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε μια ματσάρα που θα θυμόμαστε για καιρό. 

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε με 112-111 της Βίρτους και πήρε τη 3η θέση στο τουρνουά στο Μόναχο, αλλά το κυριότερο είναι ότι έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα ενώ είχε πρωταγωνιστές τους Πέρι, Ρος, Κασελάκη, αλλά και άνθρωπο-κλειδί τον Φλόιντ. 

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ… ΦΩΤΙΑΣ!

Ο ρυθμός είχε ανοίξει για τα καλά, αλλά και το κοντό σχήμα του Δημήτρη Πρίφτη είχε λειτουργήσει υποδειγματικά. Στο μέτρο του δυνατού. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν… διαστημικός και φάνηκε από το γεγονός πως με 1’’ πριν το τέλος της πρώτης παράτασης έβαλε σουτ υπό πίεση με τον Αμπάς να έχει κρεμαστεί πάνω του. Ετσι το θρίλερ συνεχίστηκε, όπως και το κοντό σχήμα με τον Φλόιντ να προσφέρει χαμόγελα στη θέση «5» με την μαχητική συνεισφορά του. Ο Κέντρικ Πέρι ένιωθε απελευθερωμένος έχοντας δίπλα του τον Ρος γιατί τον βοηθούσε αμυντικά και έτσι έδινε λύσεις και ως σκόρινγκ γκαρντ. Όμως στο φινάλε, τη λύση την έδωσε πάλι ο αρχηγός! Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ολοκλήρωσε στο τέλος της 2ης παράτασης το… showtime! Ναι ο Μπελινέλι έβαλε ένα τρελό τρίποντο (111-110), αλλά ο Ιωάννης είχε την τελευταία κουβέντα και με σουτ τρομερής ψυχολογίας έδωσε τη νίκη.

ΦΛΟΪΝΤ Ο… RIM PROTECTOR

Το κοντό σχήμα και η πίεση στη μπάλα έδωσε τα ηνία στους «πράσινους» που κατάφεραν να προηγηθούν και με 12 πόντους (73-61 στο 31’). Όμως ο ρυθμός είχε ανοίξει ενώ και το πιο κλειστό ροτέισον δεν ήταν υπέρ των «πρασίνων» που είχαν μείον δύο παίκτες στη περιφέρεια. Η πίεση των Ιταλών, αλλά και ο φοβερός Χέρβεϊ, αλλάξαν τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε πολλά λάθη μαζεμένα, αποτέλεσμα και της κούρασης. Όμως στο φινάλε ο Φλόιντ έδειξε μέρος της τρομερής αμυντικής ποιότητάς του. Ως ένας εξαιρετικός rim protector είπε… όχι στον Γουίμς (επιχείρησε κάρφωμα) και το ματς πήγε στην παράταση. Αφού προηγουμένως το δίδυμο Παπαπέτρου-Κασελάκη είχαν φέρει ξανά το ματς στα ίσα (90-90).

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΠΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ!

Ο Δημήτρης Πρίφτης έκανε διάφορες αλλαγές και διάφορα σχήματα για να μπορέσει να καταλήξει σε κάτι που θα «κουμπώσει» περισσότερο κόντρα στους Ιταλούς. Η κίνηση – ματ ήταν το κοντό σχήμα στο 3ο δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπήκε φουριόζος και με τους Πέρι, Ρος, Παπαπέτρου (στο «3» εν αντιθέσει με το «2» του πρώτου ημιχρόνου), Κασελάκη και Φλόιντ, άλλαξε τις ισορροπίες. Οι «πράσινοι» άλλαζαν καλύτερα τη μπάλα, είχαν καλύτερο passing game και ο Ιωάννης Παπαπέτρου συνέχιζε… φουριόζος από άλλη θέση. Φυσικά στη θέση του εξαιρετικού Πέρι, πέρασε και ο Μποχωρίδης. Ο Ρος άνοιγε διαδρόμους στην επίθεση ενώ ο Κασελάκης (εκ των διακριθέντων του πρώτου δεκαλέπτου) έδωσε έξτρα λύσεις και έξω από το καλάθι. Ο Ιωάννης ήταν ασταμάτητος και μάλιστα στο 71-58 του τρίτου δεκαλέπτου είχε ήδη φτάσει στους 28(!) πόντους. Είχε 16 στο πρώτο ημίχρονο και 12 στην 3η περίοδο. Η συνεισφορά του στη περιφέρεια ήταν σημαντική.

ΤΟ… ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ, Ο ΚΕΝΤΡΙΚ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσίασε δύο πρόσωπα στη 2η περίοδο. Στα πρώτα πέντε λεπτά θύμισε αρκετά το «καταστροφικό» τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Είχε «εγκλωβιστεί» από την πιεστική άμυνα των Ιταλών και δεν μπορούσε να αλλάξει μια σωστή πάσα. Εν ολίγοις το passing game του ήταν στατικό. Όμως ήρθε η… σπίθα από δύο παίκτες. Από τον Κέντρικ Πέρι και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν μπορούσε να βοηθήσει δημιουργικά τους «πράσινους» λόγω της πιεστικής άμυνας και κατά συνέπεια το πήρε… προσωπικά ή αν προτιμάτε έδειξε μέρος της ποιότητάς του στο 1vs1. Είτε από τη περιφέρεια είτε από το τρανζίσιον. Ταυτόχρονα ο αρχηγός των «πρασίνων» ο οποίος έπαιζε στο «2» (αναγκαστικά λόγω των απουσιών των Μέικον-Νέντοβιτς και σε μια θέση που αγωνιζόταν πέρυσι σε ψηλά σχήματα) ήταν όλα τα… λεφτά. Βοήθησε από μέση απόσταση, από το χαμηλό ποστ ενώ έβαλε και το χεράκι του στη δημιουργία.

ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΕΣΥ; ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο ημίχρονο και δη το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβγαζε επιθετική άμυνα και δεν άφηνε εύκολα τους Ιταλούς να βρουν λύσεις μέσα στο καλάθι, αλλά και να δημιουργήσουν. Με άμυνα με αλλαγές. Βέβαια επιθετικά οι «πράσινοι» είχαν τα… θεματάκια τους, αλλά αμυντικά ήταν αρκετά διαβασμένοι. Η παρουσία του Τζαϊτέ στο «5» δημιούργησε μίνι… πονοκέφαλο στην ομάδα του Πρίφτη, αλλά ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν… κέρβερος και βοήθησε στο κλείσιμο της ρακέτας. Η Βίρτους κατάφερε να πιέσει αμυντικά τους «πράσινους» και να τους περιορίσει δημιουργικά ενώ υπήρξε και ένας μίνι… διαγωνισμός από τη περιφέρεια.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-42, 71-61, 90-90 (κ.δ.), 100-100 (α’ παρ.), 112-111 (β’ παρ.)

 

Ιδού και το καλάθι της νίκης στη 2η παράταση από τον… διαστημικό αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News