ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1: Μέγα κάζο για τον ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος κινήθηκε σε ρηχά νερά, ο ΠΑΣ έψαξε τις αντεπιθέσεις και… ξετύλιξε το δώρο του Σέρβου γκολκίπερ στο 86′

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την πρώτη έκπληξη του πρωταθλήματος καθώς έφυγε με «τρίποντο» από την Τούμπα. Το τελικό 0-1 γράφτηκε μετά απο το «τσαφ» του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, και το… «ευχαριστώ» του Κόντε.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να βρει τους διαδρόμους για τη μεγάλη περιοχή του Λοντίγκιν. Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ από τα αριστερά, Τέιλορ και Μουργκ από τα δεξιά, έψαξαν είτε τους συνδυασμούς που θα τους έβαζαν στη περιοχή, είτε το χώρο για ένα γέμισμα, χωρίς αποτέλεσμα, με τον Δικέφαλο να μη μπορεί σε ροή αγώνα να κάνει τη φάση που θα έκανε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να ανησυχήσει.

Η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε από στατική φάση, με τον Σάλιακα να διώχνει μπροστά από τη γραμμή τη κεφαλιά του Σβαμπ. Ο ΠΑΣ είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία σε αντεπίθεση στο φινάλε του 45λέπτου, με τον Σνάιντερ να μην μπορεί να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, σε φάση που ξεκίνησε από αβίαστο λάθος του Τέιλορ.



Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Λουτσέσκου να κάνει τις πρώτες κινήσεις, με τους Μιτρίτσα και Κούρτιτς να αντικαθιστούν τους Καγκαβα και Αουγκούστο. Ο Ιάπωνας έχασε μοναδική ευκαιρία δευτερόλεπτα πριν αντικατασταθεί, με το πλασέ του να φεύγει δίπλα από το δοκάρι. Από το 60’ και μετά, ο ΠΑΟΚ εγκαταστάθηκε έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, με τον Δικέφαλο να ψάχνει το γκολ και τους Γιαννιώτες την αντεπίθεση, με τον Περέα, που πήγε σε μια φάση να κάνει τη ζημιά, αλλά γκρεμίστηκε εκτός περιοχής από τον Βιεϊρίνια. 



Ο χρόνος στη κλεψύδρα άδειαζε για τον ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να βρει το γκολ και στο 86’ ο Κόντε «πάγωσε» την Τούμπα. Για την ακρίβεια, η Τούμπα είχε «παγώσει» δευτερόλεπτα  νωρίτερα, με το «τσαφ» του Ζίβκοβιτς στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, το οποίο αξιοποίησε ο Κόντε για να ανοίξει το σκορ.Εκεί τελείωσε το ματς, καθώς αν και παίχτηκαν και πέντε λεπτά καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ ήταν… στα χαμένα.

[5]

Ο αγωνιστικός χώρος

Το χορτάρι στο γήπεδο της Τούμπας έχει τα θέματά του σε βαθμό που θα πρέπει να απασχολήσει έντονα τους Θεσσαλονικείς. Επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ είναι σε δυο εβδομάδες, με την ΑΕΚ.

Πολλά σουτ εκτός περιοχής

Όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 10 τελικές, οι μισές ήταν σουτ εκτός περιοχής. Το ίδιο συνέβη και στα μέχρι τώρα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι ασπρόμαυροι τα ψάχνουν όποτε βλέπουν πως δεν μπορούν να απειλήσουν από πιπο κοντά.

Αμύνθηκε χωρίς να ταμπουρωθεί

Ο ΠΑΣ είχε πρωταρχικό στόχο να μη χάσει και για να φτάσει στο στόχο του έπαιξε αμυντικά, χωρίς να ταμπουρωθεί. Μπορεί να μην κρατούσαν τη μπάλα οι Γιαννιωτες αλλά έψαχναν την αντεπίθεση, δεν έδιωχναν όπως – όπως.

Δεν είχε ένταση

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει μια στιγμή να βάλει την Τούμπα στο παιχνίδι. Δεν είχε ένα πειστικό 5λεπτο στο οποίο θα έκανε τους φιλάθλους να τον σμπρώξουν. Γενικά, δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του, για μια ακόμα φορά.

Βραχυκύκλωσε

Η εικόνα του ΠΑΟΚ από το γκολ του ΠΑΣ και μετά ήταν αποκαρδιωτική. Κανένα πλάνο, καθόλου καθαρή σκέψη, λες και… βγήκε λευκή πετσέτα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News