Κώστας Πολίτης: Αξέχαστος! Στους μέγιστους του Ελληνικού Μπάσκετ ο «ευρωκόουτς»

Το 2018 έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια, ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετάνθρωπους αυτής της χώρας, ο παντοτινός μας «Ευρωκόουτς»

Ο Κώστας Πολίτης, ένα από το κορυφαία κεφάλαια της μπασκετικής ιστορίας της Ελλάδας και όχι μόνο, έμεινε στην ιστορία ως ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 1987.

O μεγάλος δάσκαλος, πριν από την προπονητική του καριέρα είχε σπουδαία παρουσία και ως παίκτης του Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ενώ αγωνίστηκε και σε τρία Ευρωμπάσκετ με την Εθνική (1961, 1965, 1967). Σε συλλογικό επίπεδο εργάστηκε στους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Νήαρ Ηστ.

Ενα συγκινητικό κείμενο για τον παντοτινό «Ευρωκόουτς» και έναν υπέροχο άνθρωπο, ανέβασε το Βasketbook και ο Αντρέας Τσεμπερλίδης, με αφορμή την θλιβερή επέτειο (στις 18 Ιουνίου) της μεγάλης απώλειας.

«Για τον Κώστα Πολίτη έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα και χιλιάδες λέξεις, τόσο για την καριέρα του ως  παίχτης, μετέπειτα προπονητής στους συλλόγους και την εθνική ομάδα όσο και για την κόντρα του με τον Νίκο Γκάλη. Δεν θα αναφερθώ ξανά σε αυτά, όχι γιατί τα θεωρώ περιττά -άλλωστε τα έχω γράψει σε εκτενές άρθρο – αλλά γιατί ο καθένας έχει την άποψη του και τα πιστεύω του.

Ομως δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω τη συμβολή του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του οποίου υπήρξε ο εμπνευστής και ο καθοδηγητής, όπως επίσης ότι ήταν ένας άνθρωπος που είχε το θάρρος της γνώμης του και την υποστήριζε, ακόμα και αν τον έφερνε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ως ένας απλός Έλληνας φίλαθλος και μόνο υπό αυτή την ιδιότητα, σέβομαι την τεράστια προσφορά του Κώστα Πολίτη στο ελληνικό μπάσκετ και του καταθέτω την αέναη ευγνωμοσύνη μου…».

Κάτω από την ανάρτηση σχολίασαν δύο μεγάλοι μπασκετάνθρωποι: «Μεγάλος και αξέχαστος» έγραψε ο Γιωργής Μπουσβάρος. Ο Διονύσης Ανανιάδης σχολίασε: «Ως παίκτης ήταν εξαιρετικός! Ως προπονητή τον κατατάσσω στους μέγιστους του Ελληνικού Μπάσκετ! Όσον αφορά την ανθρώπινη διάστασή του, υπήρξε δίκαιος, φιλοσοφημένος και πολιτικοποιημένος ενεργός πολίτης που προσέφερε στην κοινωνία!».

Δύο αξέχαστοι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ. Κώστας Πολίτης και Γιάννης Ιωαννίδης

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News