Υπεράνω Ολων: Η ιστορία γράφεται με ερυθρόλευκα γράμματα

Και ας χάνονται κάποιοι τίτλοι σε οποιοδήποτε άθλημα. Οποιος έχει να αντιπαραθέσει συνολικά περισσότερους εγχώριους και Ευρωπαϊκούς τίτλους ας κοπιάσει να αποδείξει του λόγου το αληθές.

Γράφει ο Υπεράνω Ολων

Και ας χάνονται κάποιοι τίτλοι σε οποιοδήποτε άθλημα. Οποιος έχει να αντιπαραθέσει συνολικά περισσότερους εγχώριους και Ευρωπαϊκούς τίτλους ας κοπιάσει να αποδείξει του λόγου το αληθές.

Μόνο στο Μπάσκετ αντρών υστερούμε, ενώ στο Βόλεϊ γυναικών μόνο στα πρωταθλήματα, μιας και στα Κύπελλα και στα Ευρωπαϊκά, είμαστε στην κορυφή.

Ολοι γίναμε οπαδοί μιας ομάδας από το ποδόσφαιρο, και στην συνέχεια αγαπήσαμε όλα τα αθλήματα και όλα τα τμήματα, μόνο και μόνο επειδή βλέπαμε το σήμα στην καρδιά.

Αυτή την στιγμή σε όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος σύλλογος σε συγκομιδή τίτλων στα κύρια ομαδικά αθλήματα, με 314 κατακτήσεις.

Στην Ελλάδα δε είναι ο μοναδικός με 20 κατακτήσεις Ευρωπαϊκού τροπαίου στα 4 από τα 5 βασικά αθλήματα, με τον δεύτερο να ακολουθεί εξ αποστάσεως και με κιάλια.

Βρίσκονται κάποιοι αυτο-ονομαζόμενοι οπαδοί του Ολυμπιακού (κανείς δεν ξέρει ποιος κρύβεται πίσω απο ένα προφίλ, με ελάχιστους φίλους) και δηλώνουν ντροπιασμένοι για το Μπάσκετ αντρών (4) και το Βόλεϊ γυναικών (1), που έχουν φέρει 5 Ευρωπαϊκά! Αυτά μπόρεσαν αυτά έφεραν. Ολυμπιακός και ντροπιασμένος δεν υπάρχει κατ’ αρχάς.

Αν είναι όντως οπαδοί του Ολυμπιακού, συγνώμη αλλά χρήζουν ιατρικής φροντίδας. Αν είναι οπαδοί μόνο των τροπαίων, και πάλι δεν ανήκουν στην συνομοταξία των ΟΠΑΔΩΝ. Δηλαδή αν ζούσαν στα «πέτρινα χρόνια» του ποδοσφαίρου τι θα δήλωναν; Η μήπως δεν θα ασχολούνταν καν;

Εμείς λοιπόν που είμαστε αυτής της γενιάς και μεγαλώσαμε όντως στα σκαλοπάτια και τα τσιμέντα, και στις ξύλινες κερκίδες του Παπαστράτειου, που γυρνάγαμε όλη την Ελλάδα χωρίς την συνοδεία αστυνομικών και τα «βάζαμε» με πόλεις ολόκληρες, ντρεπόμαστε για αυτούς που δηλώνουν ντροπιασμένοι και δηλώνουν όντως οπαδοί.

Τον Ολυμπιακό τον αγαπάει ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Οπαδός σημαίνει μαχητής, όχι «λιποτάκτης» στα δύσκολα. Δεν αγαπάς την ομάδα σου μόνο όταν σου φέρνει νίκες, προκρίσεις και κούπες. Στα δύσκολα σε χρειάζεται να είσαι δίπλα της, και όχι απέναντι της.

Απέναντι είναι μόνο οι αντίπαλοι. Αυτοί που χαίρονται με την στεναχώρια σου, μιας και οι δικές τους ομάδες, τους προσφέρουν περισσότερες φορές πίκρες παρά χαρές. Τους έχει καταντήσει ο δαφνοστεφανωμένος να είναι πρώτα αντι-Ολυμπιακοί και μετά οτιδήποτε άλλο. Η ταφόπλακα της οπαδικής τους ζωής ήταν η κατάκτηση του Κόνφερενς. Και έτσι όπως κατακτήθηκε και στον τόπο που το σηκώσαμε.

Λάθη θα γίνονται πάντα. Θα χάνονται και κάποιοι τίτλοι. Δεν μπορούμε στατιστικώς, να τα κατακτάμε όλα και φυσικά κάθε χρόνο. Στο Μπάσκετ όλοι ξέρουν τις συνθήκες που διεξάγεται το άθλημα, με την ένοχη σιωπή από πλευράς Κράτους. Χάσαμε το πρωτάθλημα στο Γυναικείο Βόλεϊ, αλλά ακόμη δεν έχει απαντήσει κανείς για το θέμα με την εφορία, τα συμβόλαια και αν διεξήχθη με ισονομία.

Γιατί αν ο Ολυμπιακός πληρώνει την εφορία που του αναλογεί και «άλλοι», αν ισχύει, φτιάχνουν ομάδες με τα λεφτά που δεν δηλώνουν άρα και δεν φορολογούνται, τότε «κλέβουν». Και όχι μόνο τρόπαια αλλά και το κράτος που υποτίθεται ότι κυνηγάει όλους όσους φοροδιαφεύγουν. Είναι δυνατόν να μην έχει υπάρξει μια επίσημη τοποθέτηση εδώ και τόσους μήνες με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας; Ισχύουν στο φινάλε η όχι; Και αφήστε το κράτος.

Οι «άλλοι» δεν τους νοιάζει να ακούγεται η αλήθεια; Να μην υπάρχουν σκιές στις κατακτήσεις; Αν μη τι άλλο η διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού , δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν για το έργο της ειδικά τα τελευταία 14 χρόνια. Οποιος έχει αντίθετη άποψη ας περάσει μια βόλτα από την τροπαιοθήκη του συλλόγου να πάρει τις απαντήσεις του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News