Νίκος Σαρίδης: Η... γοητεία της Σούπερ Λίγκας

Αλαφούζος: Έριξε «βόμβες» και πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη

Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε πώς ακριβώς σκέφτηκε ο Γιάννης Αλαφούζος όταν πήρε την απόφαση να εκτεθεί. Γράφει ο Νίκος Σαρίδης.

«Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, προσπαθώντας να συνεισφέρω στην οικονομική και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου». Σιγά μην τον έπιασε, αίφνης, τον Γιάννη Αλαφούζο ο πόνος για το όλον ποδόσφαιρο. Oι κάθε λογής Αλαφούζοι μπαίνουν στον «χορό» με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη μίας ΠΑΕ, εκεί τζιράρουν τα χρήματά τους, η ομάδα τους τούς νοιάζει πριν και πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο. Τα υπόλοιπα είναι να ’χαμε να λέγαμε, κουβέντες για λαϊκή κατανάλωση.

Πάντως, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού θα υπερ- ψηφιστεί, η προεδρία της Σούπερ Λίγκας δεν αποτελεί διαβατήριο επιτυχίας για την ομάδα του. Αν ήταν έτσι, τη σεζόν 2020-21 που στην ηγεσία του συνεταιρισμού ήταν ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο -ξεκάθαρα- άνθρωπος του Γιάννη Αλαφούζου, οι «πράσινοι» θα είχαν στεφθεί πρωταθλητές.

Δεν στέφθηκαν, όμως. Ούτε στέφθηκε την περίοδο 2007-08 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. Ούτε καν δεύτερο δεν είχε τερματίσει εκείνη τη χρονιά το «τριφύλλι». Ο ΠΑΟΚ, που την τελευταία πενταετία έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, όσα σε όλη την προηγούμενη ιστορία του, δεν είχε κάποιον δικό του πρόεδρο στη Σούπερ Λίγκα – δεν υπήρξε ποτέ «ασπρόμαυρος» πρόεδρος στον συνεταιρισμό απ’ το 2006 που συστάθηκε.

Η ΑΕΚ, πάλι, πήρε πέρυσι πρωτάθλημα με πρόεδρο της λίγκας τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τις χείριστες σχέσεις του οποίου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη γνωρίζουν ως κι οι πέτρες. Υπάρχουν, μάλιστα, παραδείγματα προέδρων της Σούπερ Λίγκας που όχι μόνο δεν κατάφεραν να οδηγήσουν το ίδιο διάστημα την ομάδα τους στα ύψη, αλλά που δεν κατάλαβαν για πότε συντελέστηκε η καταστροφή.

Οπως ο αείμνηστος Απόστολος Παπουτσάκης, πρόεδρος του συνεταιρισμού τη σεζόν 2011-12, ο οποίος είδε τον Εργοτέλη να υποβιβάζεται. Εξόν κι αν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού επέλεξε ν’ ανακοινώσει υποψηφιότητα για την προεδρία στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος για λόγους αντιπερισπασμού-αποπροσανατολισμού, μετά την πρόσληψη του Γιώργου Τζαβέλλα στη θέση του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος, κίνηση η οποία κακοφάνηκε σε πολύ «πράσινο» κόσμο. Δεν φαίνεται πιθανό, όμως, κάτι τέτοιο.

Αλλά ακόμη κι αν του πέρασε απ’ το μυαλό, μάταιος κόπος, αφού συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις, ακόμη κι από επώνυμους Παναθηναϊκούς, όπως ο Σωτήρης Κυργιάκος, που έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Εχεις Μπασινά, Σεϊταρίδη, Κυργιάκο, Φύσσα, Σισέ για να διευθύνουν πανάξια αλλά… είμαστε οι επιλογές μας» .

Ειλικρινά, πάντως, θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε πώς ακριβώς σκέφτηκε ο Γιάννης Αλαφούζος όταν πήρε την απόφαση να εκτεθεί (ας μην ξεχνάμε ότι υποψηφιότητα έχει ανακοινώσει κι ο Αχιλλέας Μπέος) και τι τον συμβούλευσε ο κύκλος των συνομιλητών του. Οπως ενδιαφέρον έχει και ποιοι συγκροτούν τούτη την εποχή τον κύκλο των συνομιλητών του…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News