Piraeus Street Long Jump: Μίλτος... φουλ για το πανελλήνιο ρεκόρ στο κορυφαίο event δρόμου - «Ο Τεντόγλου κάλεσε τον Ετσεβαρία»

Ο Πειραιάς ετοιμάζεται να υποδεχθεί μερικούς από τους σπουδαιότερους άλτες του κόσμου και ο «καυτός» Μίλτος Τεντόγλου πάει… φουλ για το πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Νίκος Γέμελος μιλά στη SportDay για το σπουδαίο event.

Συχνά στον αθλητισμό αναφερόμαστε στους τρόπους κεφαλοποίησης μίας μεγάλης επιτυχίας ή ενός μεγάλου αθλητή. Το Piraeus Street Long Jump, που διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Πειραιά και μεταδίδεται από το One Channel είναι ένα… παράδειγμα προς αντιγραφή.

Τα όσα συγκλονιστικά κάνει ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, αλλά και οι υπόλοιποι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές του κλασικού αθλητισμού, έχουν στρέψει τον προβολέα τόσο στο αγώνισμα του… αιώνιου παγκόσμιου πρωταθλητή, όσο και στον στίβο γενικότερα.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, λοιπόν, που από το 2023 διοργανώνει το κορυφαίο event δρόμου, Piraeus Street Long Jump, μπροστά από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο, δίνει την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες σπουδαίων πρωταθλητών του μήκους και… πτήσεις ανώτερες των οκτώ μέτρων. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ όσοι δε μπορέσουν να βρεθούν στον Πειραιά, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν live τον αγώνα, μέσω του One Channel.

Ο Μίλτος, που πέρυσι στον Πειραιά έφτασε στα 8,24μ. στον δεύτερο μόλις αγώνα του για τη σεζόν του ανοιχτού, είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση, την οποία και χαρακτήρισε «μακράν καλύτερη» από τις αντίστοιχες, που είχε συμμετάσχει στο εξωτερικό.

Με τον κόσμο δίπλα του και με το σώμα του σε εξαιρετική κατάσταση, λίγες μέρες μετά το επικό διπλό 8,65μ. της Ρώμης, ο Έλληνας υπέρ-πρωταθλητής, θα επιχειρήσει να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ (8,66μ.) και να χαρίσει μία αξέχαστη στιγμή σε όσους θα δώσουν το παρών.

Ο Νίκος Γέμελος, σπουδαίος προπονητής κολύμβησης και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Πειραιά, μίλησε στη SportDay, αποκαλύπτοντας τους στόχους του event, αλλά και την πρόσκληση του Τεντόγλου στον σπουδαίο 26χρονο άλτη (ρεκόρ 8,68μ.) Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει φέτος στη δράση με προπονητή τον Ιβάν Πεντρόσο, μετά από μία τριετία συνειδητής αποχής από τον πρωταθλητισμό.

Αναλυτικά:

Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος του Piraeus Street Long Jump;

Πρώτα απ’ όλα, οι αγώνες που γίνονται σε δημόσιους δρόμους ή πλατείες έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Πρώτος στόχος είναι να δει ο κόσμος ένα άλμα ανώτερο των 8 μέτρων σε απόσταση ενός μέτρου από τον θεατή. Γιατί ο κόσμος σε αυτή την απόσταση βρίσκεται. Είναι μία πολύ καλή προετοιμασία γιατί οι αθλητές είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Μίλτος θα πάει σε ένα μίτινγκ ακόμα και μετά από 20 μέρες θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι ένα στοίχημα του Δήμου Πειραιά να το διοργανώνει κάθε χρόνο και αυτό το στοίχημα μεγαλώνει συνεχώς για μας. Η δυσκολία του να στηθεί ένα σκάμμα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο μέσα σε ένα βράδυ είναι μεγάλη. Για μας το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να αναδείξουμε και τα ατομικά αθλήματα, όχι μόνο τα ομαδικά. Τη δυσκολία της προετοιμασίας τους και της όλης προσπάθειας μία ολόκληρης χρονιάς να κρίνεται σε έξι άλματα.

Τι διαφορές θα έχει σε σχέση με πέρυσι το event;

Στον Πειραιά θα βρεθούν φέτος πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές…

«Ο Μίλτος έχει κάνει μάλιστα προσωπική πρόσκληση στον Ετσεβαρία γιατί δεν έχουν κάνει μαζί αγώνα εδώ και πολύ καιρό και του ζήτησε να πηδήξουν στον Πειραιά»

Οι αθλητές φέτος είναι πολύ πιο φορμαρισμένοι. Πέρυσι το μεγαλύτερο άλμα του Μίλτου στο event ήταν 8,24μ.. Φέτος έχει πηδήξει 8,65. στο ευρωπαϊκό και βρίσκεται ένα εκατοστό μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ, που ελπίζουμε να το κάνει σε εμάς. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα τον «πουσάρει». Πέρυσι, ο Μίλτος δεν άφησε κανένα παιδί παραπονεμένο. Έβγαλε φωτογραφίες με όλους.

Πόσος κόσμος αναμένεται στο Δημοτικό Θέατρο;

Το προηγούμενο βράδυ έχουμε το «Run Greece» του ΣΕΓΑΣ και περιμένουμε περισσότερο κόσμο. Μαθαίνουμε για ανθρώπους που θα έρθουν από το πρωί στον Πειραιά για πικ νικ και μετά θα πάνε να δουν τον αγώνα. Έχουμε κερκίδα για πάνω από 1.500 άτομα και πιστεύω ότι θα τη γεμίσουμε. Περιμένουμε περισσότερο κόσμο από ότι πέρυσι και ελπίζω να το δουν και στην τηλεόραση. Είναι σε ένα διάλειμμα από τα ποδοσφαιρικά και είναι γενικά ένα καλό χρονικό σημείο.

Το… ερωτηματολόγιο

Που θα λάβει χώρα;

Μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, δευτερόλεπτα από τη στάση του μετρό.

Πότε θα γίνει;

Σήμερα, Κυριακή 23/6. Ο αγώνας των Γυναικών ξεκινά στις 16:30 και ο αγώνας των Ανδρών στις 18:10.

Από που θα υπάρξει μετάδοση;

Ο αγώνας των Ανδρών θα έχει πλήρη κάλυψη από το One Channel, αλλά και από την υβριδική πλατφόρμα «Mega play».

Ποιοι/ποιες θα συμμετάσχουν;

Κορυφαίοι αθλητές θα αγωνιστούν απέναντι στον Μίλτο Τεντόγλου, όπως ο Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ, ο Τζέικομπ Γίντσαμ-Ντιούκς, ο Ζιλ Πόμερι και ο Έρβαν Κονατέ, ενώ από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστεί και ο Αντώνης Στυλιανίδης. Στις γυναίκες, εκτός από τις Ελληνίδες, Αντριάνα Γκόγκα και Μαρία Στεφανοπούλου, καλές επιδόσεις θα κυνηγήσουν – μεταξύ άλλων – και οι Αλίνα Ροτάρου-Κότμαν, Μιλίτσα Γκαρντάσεβιτς, Φιλίπα Κβίτεν και Αντεζελίνα Τόπιτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News