ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Χωρίς τον Κριστιάνο δεν είναι...Κυρία

Κόντρα σε όλους όσους υποστηρίζουν πως ο Πορτογάλος δεν λείπει από την Γιουβέντους, οι αριθμοί επιβαβαιώνουν πως το κενό του «CR7» είναι τεράστιο και δεν μπορεί να καλυφθεί εν μία νυκτί

Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Γιουβέντους μας θυμίζει τον χωρισμό του κολλητού. Τον γνωστό εκείνο χωρισμό που ο κολλητός φωνάζει πως θα είναι καλύτερα χωρίς το Μαράκι,πως δεν του λείπει αλλά όμως όλοι στην παρεά γελάνε… Κάπως έτσι λοιπόν έχει και η τρέχουσα κατάσταση στην Γιουβε. Διοίκηση, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, δηλώνουν άπαντες πως ο Κριστιάνο δεν λέιπει καθόλου από την ομάδα, όμως τα αποτελέσματα δείχνουν πως από τότε που έφυγε ο Πορτογάλος δεν είναι πια…Κυρία.

Με το αριστερό έχει ξεκινήσει η φετινή σεζόν για την ομάδα του Αλέγκρι, καθώς μετρά ένα σερί από ήττες στα τρία πρώτα ματς και βρίσκεται στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Ουντινέζε, η ήττα 0-1 από την Έμπολι και το πρόσφατο «χαστούκι» από την Νάπολι, επιβεβαιώνουν πως η ομάδα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μαζί με τις απογοητευτικές εμφανίσεις, ήρθε ένα ακόμη αρνητικό ρεκορ.Είναι η δεύτερη φορά στην ιστοριά του συλλόγου, τα τελευταία 52 χρόνια, που η ομάδα ξεκινά το πρωτάθλημα χωρίς καμία νίκη στα πρώτα ματς. 

Μάντεις δεν είμαστε, όμως το πιο πιθανό είναι ο Ρονάλντο να είχε αποτρέψει την κατάσταση αυτή. Σε καμία περίπτωση ο Πορτογάλος δεν αποτελέι πάνακεια, ωστόσο η εμπειρία του είχε «ξελασπώσει» πολλές φορές την Γηραιά Κυρία. Ο 36χρονος άσος, ήξερε καλά να ζυγίζει την καθε φάση, να αντιδρά άμεσα και κυρίως εύστοχα, δίνοντας έτσι στην ομάδα την απαραίτητη ώθηση ώστε να χορέψει στον ρυθμό του.

Κι επειδή οι καλοθελητές είναι πολλοί και στο ποδόσφαιρο είναι προτιμότερο να μιλάς με αριθμους. Ο Κριστιάνο έφυγε από την Ιταλία με απολογισμό 81 τέρματα σε 97 ματς, ενώ αξίζει να ρίξουμε μία ματία στα περσινά αντιστοιχα πρώτα ματς της σεζόν για την Γιουβέντους. 

Το ξεκίνημα κόντρα στην Σαμπντόρια ήταν νικηφόρο, με τελικό σκορ 3-0 και εντυπωσιακό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η συνέχεια επεφύλασσε ισοπαλία 2-2, αποτέλεσμα πολύ καλό αν σκεφτούμε πως αντίπαλος ήταν η Ρομα, όπου ξανά ο Πορτογάλος σταρ έβαλε την… πινελιά του, ενώ η τρίτη αγωνιστική έληξε 1-1 κόντρα στην Κροτόνε. Συνολικά λοιπόν, η Γιούβε, την σεζον 2020-21, όδευε προς την 4η αγωνιστική με 5 βαθμούς ενώ φέτος μετρά μόλις έναν!

Φυσικά, αναφέρουμε για ακόμη μία φορά ότι η αποχώρηση του Πορτογάλου σουπερ σταρ δεν είναι ο μοναδικός λόγος που έχει βαλτώσει η Γιουβέντους, ωστόσο σε ένα καράβι που βουλιάζει, κάθε τρύπα είναι ένα βήμα πιο κοντά στον πάτο…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News