Γαλλία: Οι αναρτήσεις των διεθνών μετά τα αποτελέσματα των εκλογών
Γάλλοι διεθνείς συντάχθηκαν με τους νικητές του δεύτερου γύρου των εκλογών.
Απόλυτη ανατροπή έγινε στις εκλογές στη Γαλλία. Σύμφωνα με τα exit polls, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο βρίσκεται στην πρώτη θέση με 172 έως 192 έδρες, το Μαζί του Εμανουέλ Μακρόν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 150 έως 170 έδρες και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν με 132 έως 152 έδρες.
Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, Ζουλ Κουντέ, Ορελιέμ Τουαμενί και Ουσμάν Ντεμπελέ, έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από τα social media τους. Τα μηνύματα των διεθνών:
Κουντέ: «Η ανακούφιση είναι ίση με την ανησυχία των τελευταίων εβδομάδων, είναι τεράστια. Συγχαρητήρια σε όλους τους Γάλλους που κινητοποιήθηκαν ώστε αυτή η όμορφη χώρα που είναι η Γαλλία να μην βρεθεί να κυβερνάται από την ακροδεξιά».
Τσουαμενί: «Η νίκη του λαού»
Ο Ντεμπελέ ανέβασε στο Instagram story από τα αποτελέσματα των exit polls.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Πότε βγαίνουν τα εισιτήρια για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στα πλέι οφ
- Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι «τελείωσε» τον Μπενίτεθ
- ΑΕΚ Παρασκήνιο: Η πρώτη κίνηση για νέο συμβόλαιο με τον Γιόβιτς
- Γκαγκάτσης: «Είμαι πεπεισμένος ότι ΠΑΟΚ και ΟΦΗ θα ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο των απαιτήσεων του τελικού»
- ΠΑΟΚ: Ο λόγος που τον θέλει κυπελλούχο... μέχρι και ο Αρης
