Μάτι: Ξεκίνησε η εκδίκαση της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Εφετείο - Επτά απόντες κατηγορούμενοι

Επειτα από την θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσηκώσει στην κοινή γνώμη η έκδοση της πρωτοβάθμιας απόφασης του δικαστηρίου για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ξεκίνησε η εκδίκαση της στο Εφετείο. Επτά κατηγορούμενοι ήταν απόντες.

Με επτά απόντες κατηγορούμενους εκκίνησε η διαδικασία της εκδίκασης της δίκης για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι από το Εφετείο. Η κινητοποίηση για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ήταν τόσο ταχεία, που εκκίνησε μόλις δυόμιση μήνες μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Με αυτό τον τρόπο η υπόθεση είναι σαν να ξεκίνησε από μηδενική βάση, μιας και στο εδώλιο κλήθηκαν να καθίσουν και οι 21 κατηγορούμενοι.

Αυτό συνέβη γιατί υπήρξε μεγάλο κύμα αντιδράσεων για την πρωτοβάθμια απόφαση. Ηχηρές απουσίες από την μεριά των κατηγορούμενων, με τις πιο σημαίνουσες να είναι αυτές της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του πρώην δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, αλλά και του πρώην αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, Σωτήρη Τερζούδη.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που η υπόθεση δεν έχει εξεταστεί από τον Αρειο Πάγο μέχρι τον Ιούλιο του 2026, υπάρχει η δυνατότητα να παραγραφούν τα αδικήματα. Ακόμα ένας λόγος που οι διαδικασίες τρέχουν με γοργούς ρυθμούς.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News