Ολυμπιακός: «Τρέχει» και... θα φτάσει για τους τρεις ελεύθερους και τον Ποντένσε - Ψάχνει τον «αντί-Κάρμο»

Η ζωή συνεχίζεται… άμεσα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, που εντείνει τις προσπάθειες για τους γνωστούς του στόχους, πλησιάζει και ξεκινά τις… έρευνες για έναν νέο ηγέτη της άμυνας μετά την απόφαση του Κάρμο να μην επιστρέψει.

Νταβίντ Κάρμο… τέλος για τον Ολυμπιακό, που γνώρισε το… σκληρό πρόσωπο των μεταγραφών στο ποδόσφαιρο.  Οταν είχε σύμμαχο τον Κάρμο, δε τα έβρισκε με την Πόρτο και όταν αποφάσισε να κάνει ρελάνς και συμφώνησε στα 12 εκατομμύρια… έχασε τον ποδοσφαιριστή, που άλλαξε γνώμη εν μία νυκτί και αποφάσισε να παραμείνει στην Πόρτο.

Η ζωή, όμως, συνεχίζεται και συνεχίζεται άμεσα. Οι ανοιχτές υποθέσεις είναι πολλές και με την προετοιμασία να έχει ξεκινήσει πρέπει να ολοκληρωθούν. Από την ομάδα, πάντως, προκύπτει αισιοδοξία εδώ και αρκετές ημέρες, η οποία μάλιστα γίνεται όλο και πιο έντονη όσο περνά ο καιρός.

Ειδικά στις περιπτώσεις των δύο Ελλήνων, του Κώστα Φορτούνη και του Γιώργου Μασούρα, όλα δείχνουν ότι οι τελικές λεπτομέρειες θα διευθετηθούν πάρα πολύ σύντομα, με το κλίμα να είναι τουλάχιστον θετικό και την πρόθεση όλων των πλευρών να είναι – αυτή τη στιγμή – κοινή.

Πιο πολύ από ποτέ πιστεύουν, πάντως, στο λιμάνι και την ολοκλήρωση της ανανέωσης του Αγιούμπ Ελ Καμπί, αφού η πρόταση των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει πέσει στο τραπέζι από τον Ολυμπιακό είναι είναι τρομερή. Από την πλευρά του παίκτη υπάρχει ικανοποίηση, που μάλλον θα οδηγήσει σύντομα σε οριστικές εξελίξεις.

Όσο για τον Ποντένσε, που είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης στου οποίου την περίπτωση μεσολαβεί μια δεύτερη ομάδα, οι πληροφορίες λένε πως υπήρξε νέο ραντεβού με τη Γουλβς, στο οποίο οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά. Η πρόθεση του «κοντού» σε αυτή την περίπτωση είναι δεδομένη και… μη ανατρέψιμη, αφού η σχέση του με τον Ολυμπιακό δε συγκρίνεται με κανενός άλλου ξένου. Ολα αυτά ενώ μία λογική υπόθεση μετά το ναυάγιο… 12 εκατομμυρίων με τον Κάρμο, οδηγεί στη σκέψη ότι πλέον ίσως είναι ευκολότερο για την ομάδα να «ανοιχτεί» λίγο παραπάνω στην υπόθεση Ποντένσε.

Οι έρευνες εντείνονται

Είναι δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει κάποια έρευνα για μία πιθανή αρνητική εξέλιξη με τον Νταβίντ Κάρμο και έχουν κάποια ονόματα κεντρικών αμυντικών στο μπλοκάκι τους. Οπως είναι λογικό, όμως, οι… έρευνες θα γίνουν ακόμα πιο έντονες, αφού πλέον η προσθήκη στόπερ πρώτης γραμμής αποτελεί ανάγκη.  Επαφές δεν έχουν γίνει ακόμα, αφού άπαντες περίμεναν ότι ο Κάρμο θα επέστρεφε, όμως τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν.

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Η ώρα του Νταβίντ Κάρμο

Ο Ολυμπιακός, πάντως, βρίσκεται σε αναζήτηση… ηγέτη της άμυνας και όχι απλά ενός ποδοσφαιριστή, αφού ο Κάρμο τον βοήθησε να… συνειδητοποιήσει πόσο κρίσιμη είναι η ύπαρξη ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή, που με την παρουσία του βελτιώνει τους πάντες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News