SUPER LEAGUE INTERWETTEN: Πρόσωπα και στιγμές της 1ης αγωνιστικής

Η Super League Interwetten είναι εδώ. Με πολλά νέα πρόσωπα, με εκπλήξεις, με θέαμα και με στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία. Το μήνυμα για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι πλέον δεδομένο ότι έχει σταλεί.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι εδώ. Μπορεί να άργησε να γίνει η σέντρα της νέας χρονιάς, όμως η 1η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και άφησε πίσω της διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Νέοι προπονητές, νέοι παίκτες, ο κόσμος επιτέλους και πάλι στις κερκίδες και φυσικά εκπλήξεις. Πολλές και σημαντικές. Πάνω απ όλα όμως είδαμε θέαμα.

“Το Βατερλώ” των “Ευρωπαίων”

Αν κάποιος έλεγε πριν την πρώτη αγωνιστική πως ο Ολυμπιακός που υποδέχτηκε τον Ατρόμητο, ο Άρης που υποδέχτηκε τον ΟΦΗ και -κυρίως- ο ΠΑΟΚ που φιλοξένησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν θα κέρδιζαν, θα τον θεωρούσαν το λιγότερο… “τρελό”. Να όμως που έγινε. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν βρήκαν γκολ, κόντρα στους Περιστεριώτες, όπως έγινε και με τους “κιτρινόμαυρους” στο ματς με τους Κρητικούς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τους Ηπειρώτες, σαφέστατα αποτέλεσε και τη μεγάλη “βόμβα” της αγωνιστικής.

Από τις 4 ομάδες λοιπόν που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο η ΑΕΚ του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κατάφερε να πάρει και τη νίκη, κόντρα στον Ιωνικό και να κάνει έτσι το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

“Έλαμψαν” τα νέα πρόσωπα

Τα νέα πρόσωπα ήταν φυσικά αυτά που έκλεψαν την παράσταση και έδωσαν υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα στις ομάδες τους. Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μπορεί να έκλεψαν την παράσταση, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται στους πάγκους Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, όμως δεν ήταν μόνο αυτοί. Τόσο ο Ηρακλής Μεταξάς έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά φυσικά το ίδιο ισχύει για τον Άνχελ Λόπεθ στον Ατρόμητο και τον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στον Βόλο.

Σε επίπεδο παικτών Καρλίτος, Βιτάλ, Παλάσιος, Τζούμπερ, Άμραμπατ, Γέβτιτς ήταν κάποια από τα πρόσωπα της αγωνιστικής, ενώ φυσικά περιμένουμε και το επόμενο διάστημα να “δραστηριοποιηθούν” και οι υπόλοιποι παίκτες που αποκτήθηκαν απ’ όλες τις ομάδες για να τις βελτιώσουν.

Η επιστροφή του “Τσίγκρι” και το ρεκόρ του Βύντρα

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι επέστρεψε στο Ολυμπιακό στάδιο, αυτή τη φορά για να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ. Η υποδοχή του ήταν ιδιαίτερα θερμή από τον κόσμο της Ένωσης, καθώς άπαντες αναγνωρίζουν την προσφορά του στην ομάδα. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές και με τον ίδιο να αποθεώνεται.

Στον Βόλο από την άλλη πλευρά, γράφτηκε ιστορία. Ο Λουκάς Βύντρα κατάφερε να γίνει ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας, καθώς πέρασε στο ματς στο 83ο λεπτό στη θέση του Τζανετόπουλου. Το κοντέρ του, έγραφε πλέον 40 ετών, 7 μηνών και 7 ημερών και πήρε το… ρεκόρ από τον τερματοφύλακα Σέβο που το κατείχε ως παίκτης των Τρικάλων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News