ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τι κάνει ο «ερυθρόλευκος» Μαρτίνς, όποτε αρχίζει με 4-4-2...

Το sportday.gr έψαξε και βρήκε τα ματς στα οποία ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ως βασικό σύστημα τη διάταξη με δύο επιθετικούς…

Την τέταρτή του σεζόν στον Ολυμπιακό διανύει ο Πέδρο Μαρτίνς. Είναι ο μακροβιότερος προπονητής στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», έχοντας ξεπεράσει πλέον και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τα προηγούμενα τρία χρόνια μετρά δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, αλλά και αρκετές σημαντικές και μεγάλες νίκες στην Ευρώπη σε Champions League και Europa League.

Τα χρόνια αυτά ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δουλέψει αρκετά με την ομάδα του, έχοντας κρατήσει και αρκετούς στο βασικό του κόρμο, ο οποίος βέβαια από την πρώτη του σεζόν μέχρι τώρα έχει αλλάξει. Το σύστημα που μας είχε συνηθίσει ο Πέδρο Μαρτίνς να βλέπουμε στον Ολυμπιακό ήταν το 4-2-3-1, αλλά και το 4-3-3.

Από την προηγούμενη σεζόν όμως άρχισε να κάνει πιο συχνό το 3-5-2. Ουσιαστικά όμως από την πρώτη του σεζόν είδαμε τον Πορτογάλο σε ματς ειδικών συνθηκών ή σε αγώνες που μπορούσε να κάνει τις δοκιμές του, να βάζει τον Ολυμπιακό να παίζει και με το 4-4-2.

Είναι αρκετές οι φορές στη μέχρι τώρα πορεία του στους «ερυθρόλευκους», που έχει αλλάξει το σύστημά του κατά τη διάρκεια αγώνα σε 4-4-2 και περισσότερο σε αγώνες στους οποίους αναζητούσε επειγόντως το γκολ. Το συνηθίζει, πάντως, ο Μαρτίνς να αλλάζει συνεχώς το σύστημά του κατά τη διάρκεια των αγώνων, αρκετές άλλωστε είναι οι φορές στις οποίες του έχει βγει και κερδίζει τα εύσημα όλων.

Από την άλλη βέβαια αν εξαιρέσουμε το δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν και αυτής που ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό, δε συνηθίζει να αλλάζει το βασικό του σύστημα. Έδειχνε πως είχε βρει αυτό που ταίριαζε στον ίδιο και τον Ολυμπιακό με τα συστήματα 4-3-3, 4-2-3-1.

Πλέον όμως θέλει να περάσει και άλλα ως βασικά…

Την προηγούμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός είχε πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Super League. Υποδέχτηκε τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, ένα ματς το οποίο έμεινε στο 0-0, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των Πειραιωτών. Το παιχνίδι αυτό ήταν ξεχωριστό από την αρχή του, διότι ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε τις διαθέσεις του. Ότι θέλει φέτος να δοκιμάσει αυτό το 4-4-2 και να δώσει αρκετά ματς στον Τικίνιο Σοάρες δίπλα στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Επί της ουσίας δεν του πήγε και τόσο καλά το σύστημα αυτό, αλλά οι προθέσεις του είναι να το δοκιμάσει και να προσπαθήσει να το περάσει στη φιλοσοφία της ομάδας.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα ο Πορτογάλος σκέφτεται να το έχει αρκετά μέσα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Το sportday.gr έψαξε και βρήκε τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του, όποτε επέλεξε να παρατάξει τους Πειραιώτες με 4-4-2 από το πρώτο λεπτό των αγώνων.

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι πως ο Ολυμπιακός όποτε έπαιξε από το πρώτο λεπτό με διάταξη 4-4-2, πάντα σκόραρε, κάτι το οποίο δεν κατάφερε να κάνει την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο…

ΣΕΖΟΝ 2018-19

Πρωτάθλημα
2/2/19
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0
Δίδυμο: Γκερέρο-Χασάν σημείωσαν από ένα γκολ ο καθένας

Κύπελλο
6/2/19
Λαμία-Ολυμπιακός 3-3
Δίδυμο: Σολδάνο-Χασάν από ένα γκολ ο καθένας, ενώ ο Σολδάνο έβγαλε και δύο ασίστ

ΣΕΖΟΝ 2019-20

Πρωτάθλημα
15/2/20
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-0
Δίδυμο: Ελ Αραμπί-Χασάν σημείωσε δύο γκολ ο Ελ Αραμπί και ένα ο Χασάν

1/3/20
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0
Δίδυμο: Ελ Αραμπί-Χασάν –

ΣΕΖΟΝ 2020-21

Πρωτάθλημα
6/9/20
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0
Δίδυμο: Ελ Αραμπί-Κάιπερς με τον Ελ Αραμπί να βάζει ένα γκολ

Κύπελλο
3/2/21
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-0
Δίδυμο: Χασάν-Κάιπερς μία ασίστ ο Χασάν και ένα γκολ ο Κάιπερς

10/2/21
Ολυμπιακός-Άρης 2-1
Δίδυμο: Χασάν-Κάιπερς σημείωσε δύο γκολ ο Αιγύπτιος, ενώ ο Κάιπερς είχε μία ασίστ

4/3/21
Άρης-Ολυμπιακός 1-1
Δίδυμο: Χασάν-Κάιπερς

14/3/21
ΑΕΛ-Ολυμπιακός 1-3
Δίδυμο: Χασάν-Κάιπερς με τον Αιγύπτιο φορ να σημειώνει ένα γκολ

Πλέι οφ
21/4/21
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Δίδυμο: Χασάν-Κάιπερς

16/5/21
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-4
Στο συγκεκριμένο ματς ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε δύο επιθετικούς αλλά όχι σε σύστημα 4-4-2. Έπαιξε 3-4-3, με τον Χασάν στην κορυφή και τον Ελ Αραμπί εξτρέμ. Ο Μαροκινός σημείωσε δύο γκολ και είχε μία ασίστ, ενώ ο Χασάν είχε επίσης μία ασίστ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News