Μπαρτσελόνα: Γιατί θέλει το... Ραφινάτο deal

Η Μπαρτσελόνα έχει ανάγκη την πώληση του Ραφίνια με ένα σεβαστό ποσό, αφού πρόκειται να καλύψει πολλές «τρύπες» που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να δουλεύει για τη μεσοεπιθετική της ενίσχυση και, κατ’ επέκταση, την επιστροφή στην «κανονικότητα».

Τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, οι απαγορεύσεις κ.λπ., έχουν ζημιώσει το πρεστίζ του λαοφιλούς συλλόγου, ο οποίος μέσα σ’ όλα είδε και τη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης να σηκώνει ακόμα ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για μία πιο ανταγωνιστική σεζόν, οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν στην εποχή Φλικ και κινούνται για την απόκτηση δύο πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Ντάνι Ολμο και ο Νίκο Γουίλιαμς αποτελούν τους δύο σημαντικότερους μεταγραφικούς στόχους, ωστόσο θα πρέπει πάση θυσία να έρθουν και έσοδα στο κλαμπ.

Το μελανό σημείο είναι ότι ουδείς από τους μεσοεπιθετικούς του υπάρχοντος ρόστερ επιθυμεί να αφήσει τον σύλλογο, αλλά αν δημιουργηθεί υπεραριθμία, κάποιος/οι θα περισσεύουν.

Η προσφορά από τη Σαουδική Αραβία για τον Ραφίνια ήρθε σε ένα καλό τάιμινγκ. Σύμφωνα με τη “Mundo Deportivo”, το ποσό εκτιμάται στα 65.000.000 ευρώ. Η καταλανική ομάδα το βρίσκει κάπως χαμηλό, εντούτοις το deal δεν θα είναι κακό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο παίκτης κατοικεί ήδη δύο σεζόν στη Βαρκελώνη και κόστισε 58.000.000 ευρώ (συν 7.000.000 σε μπόνους).

Πριν από μερικές εβδομάδες, το ίδιο Μέσο είχε αναφέρει ότι η Αλ Χιλάλ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον 27χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ. Ο άνθρωπος που είχε επικοινωνήσει με την Μπαρτσελόνα δεν είχε λάβει επιθυμητή απάντηση. Θα έπρεπε, όπως του μήνυσαν, να πειστεί ο παίκτης (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027). Παράλληλα, επειδή η ομάδα είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την αγωνιστική του εικόνα, θα αποδεχόταν μία ισχυρότατη πρόταση κοντά στα 90.000.000 ευρώ.

Τα «θέλω» του Ραφίνια δεν έχουν αλλάξει μέχρι τώρα. Ωστόσο αν αποκτηθούν οι Ολμο και Γουίλιαμς θα περιοριστεί αισθητά ο χρόνος συμμετοχής του. Συν ότι θα έχει μπροστά του την προοπτική για ένα «χρυσαφένιο» συμβόλαιο.

Οι «μπλαουγκράνα», από την πλευρά τους, έχουν χαλαρώσει τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Αφού προηγουμένως έβαλαν -τεχνηέντως- πολύ ψηλά τον πήχη. Τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν, καθώς στα ταμεία έχουν μπει μόνο 9.000.000 από τη μεταπήδηση του Τσαντί Ριάντ στην Κρίσταλ Πάλας και άλλα 6.000.000 από τη μεταγραφή του Μαρκ Γκίου (η Τσέλσι κάλυψε το ποσό που είχε οριστεί ως ρήτρα πώλησης).

Πέραν του σαουδαραβικού ενδιαφέροντος, η “Mirror” έχει γράψει ότι η Αρσεναλ θα ήταν πρόθυμη να προσφέρει περίπου 50.000.000 ευρώ για τον Ραφίνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News