Ολυμπιακός Μεταγραφές: «Ερυθρόλευκος» και επίσημα ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ

Ολυμπιακός Μεταγραφές: Ερυθρόλευκος και επίσημα ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την μεταγραφή του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, που έβαλε τις υπογραφές στα συμβόλαια μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικαστικών

Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του κι επίσημα τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, ο οποίος είναι στην Αθήνα από την Δευτέρα, σε μια ακόμα σπουδαία κίνηση που έχει να κάνει με την επίθεση.

Με βάση τα όσα έχουν αναφερθεί στο Βέλγιο, ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Κλαμπ Μπριζ, για την μεταγραφή του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, σε ένα ποσό κοντά στα 5.000.000 ευρώ.

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Ο διεθνής στράικερ γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1995, στο Lviv της Ουκρανίας.

Από την Karpaty Lviv εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Dynamo Kyiv, με την πρώτη ομάδας της οποίας αγωνίστηκε αφού πρώτα μεσολάβησε ο δανεισμός του στην Oleksandriya (17 συμμετοχές, έξι γκολ).

Το καλοκαίρι του 2017 αποκτήθηκε από την KAA Gent. Για τέσσερα χρόνια στην ομάδα του Βελγίου κατέγραψε 152 συμμετοχές και σημείωσε 61 γκολ, για να ακολουθήσει η μεταγραφή στη Benfica (47 συμμετοχές, 9 γκολ). Το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε στην Club Brugge, με την οποία αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια, πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ.

Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε έπαιξε στη Valencia (29 συμμετοχές, τέσσερα γκολ), με τη μορφή δανεισμού από την Club Brugge.

Ο Γιάρεμτσουκ είναι 58 φορές διεθνής με την εθνική Ουκρανίας, με την οποία αγωνίστηκε στο Euro 2024, σημειώνοντας το γκολ που έδωσε τη νίκη απέναντι στη Σλοβακία. Εχει σημειώσει συνολικά 16 γκολ με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, το οποίο έχει εκπροσωπήσει και σε επίπεδο U17, U18, U19, U20 και U21.

Ρόμαν, καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό.

Το «scout analysis» του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ

Ο Γιάρεμτσουκ (28 ετών), είναι ένας εκρηκτικός ποδοσφαιριστής που διαθέτει μεγάλη ταχύτητα, ειδικά στα πρώτα μέτρα του σπριντ, παρά το ύψος του (1.91). Έχει αποδείξει πως όταν ένας προπονητής του δίνει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής, εκείνος ανταποκρίνεται αποτελεσματικά, καθώς «μυρίζει» το γκολ και βρίσκεται μέσα στις φάσεις.

Μπορεί με άνεση να κρατήσει την κατοχή της μπάλας στα πόδια του στο αντίπαλο «κουτί» και διαθέτει εξαιρετική αντίληψη στο να βρεθεί στους κατάλληλους χώρους για να κερδίσει μια κεφαλιά. Τα περισσότερα από τα γκολ του, είναι εντυπωσιακά και αυξημένης δυσκολίας και μπορεί να ανταποκριθεί και σε σχήματα που θα περιλαμβάνουν δυο επιθετικούς στο σύστημα της ομάδας.

Στοιχείο που αναμένεται να βελτιωθεί στα χέρια του Μεντιλίμπαρ είναι το πρέσινγκ στην επίθεση (κάτι που έτσι κι αλλιώς ζητάει από όλους τους ποδοσφαιριστές ο Βάσκος τεχνικός). Ακόμη, ο ίδιος πρόκειται για έναν παίκτη ψυχολογίας που χρειάζεται σωστή διαχείριση από τον προπονητή, ώστε να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του και να αποδώσει όπως πραγματικά γνωρίζει.

Με όλα τα παραπάνω, διαπιστώνει κανείς πως ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ είναι ο ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει το επιθετικό «παζλ» του κόουτς Μεντιλίμπαρ, ενόψει της νέας σεζόν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News