Κυβέρνηση: Τα «παραλειπόμενα» από τις αλλαγές των ΓΓ των Υπουργείων

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο από τις αλλαγές που έγιναν στις Γενικές Γραμματείες των Υπουργείων.

Ήρθε και η ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ευχόταν καλή ξεκούραση στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θεωρώντας δεδομένες τις ολιγοήμερες διακοπές, αφού η δουλειά, όπως είπε συνεχίζεται και το καλοκαίρι. Στο Μέγαρο Μαξίμου θα δουλέψουν με βάρδιες και εκ περιτροπής. Ούτε τον 15Αύγουστο δεν θα ερημώσει το κτίριο. Και φυσικά θα μαθαίνουν πού βρίσκονται και τι κάνουν τα μέλη της κυβέρνησης. Αναρτήσεις, δηλαδή, από σκάφη, ξαπλώστρες κοκ απαγορεύονται.

“Έδωσε πόνο” ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στη Βουλή, στη συζήτηση για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Απαντούσε σε όλα, δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, και ήταν σε πλήρη εγρήγορση. Αντίθετα, ο αρμόδιος υφυπουργός ψυχικής υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος ήταν εξαιρετικά σιωπηλός, παρόλο που πρόκειται για ν/σ της αρμοδιότητάς του. Γιατί, άραγε;

Ο ανασχηματισμός των Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία δεν προκάλεσε μεγάλο θόρυβο αλλά στο παρασκήνιο συνέβησαν διάφορα. Άλλωστε, αν δεν συνέβαιναν, δεν θα γίνονταν διαρροές για έναν μήνα πριν από τις ανακοινώσεις.

Η στήλη συνέλεξε τα εξής:

– Ο Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και συνεργάτης άλλοτε της Φώφης Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ, είχε ενημερωθεί, λέει, ότι θα γίνει Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Με τόση βεβαιότητα του είχε μεταφερθεί το νέο, λέει, που γύρισε εσπευσμένα από διακοπές στο εξωτερικό. Λογικά θα πρέπει να είναι εκτός από στεναχωρημένος και θυμωμένος. Λογικά…

– Υπήρξε ΓΓ που λιποθύμησε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πήγε αυτοβούλως για να παρακαλέσει να μην μετακινηθεί προτάσσοντας κυρίως οικονομικούς λόγους. Παρόλα αυτά, το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

– Η Σοφία Ζαχαράκη έχει το ρεκόρ στην ταχύτητα των καρατομήσεων, αφού δύο γυναίκες ΓΓ στο υπουργείο της (Στέφου, Δημαδάμα) έφυγαν έχοντας μόλις συμπληρώσει έναν χρόνο.

– Υφυπουργός έμαθε με την ανακοίνωση της λίστας με τους νέους ΓΓ ότι αποκτά καινούργιο συνεργάτη. Ούτε εισηγήθηκε, ούτε ρωτήθηκε, ούτε ενημερώθηκε.

Πηγή: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News