Σκοτώθηκε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη- Όλοι κατηγορούν το Ισραήλ!

Ο πολιτικός ηγέτης του κινήματος της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε στην Τεχεράνη σε μια επιχείρηση που κατά πάσα πιθανότητα, βάσει και των αντιδράσεων που έχουν εκφραστεί, έγινε από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη —την πρωτεύουσα του Ιράν—, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».

Στην ανακοίνωσή του, το κίνημα αναφέρει πως θρηνεί τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια σε «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή στο ακίνητο όπου διέμενε στην Τεχεράνη».

Ο ηγέτης της Χαμάς αν και ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Βηρυτό, βρέθηκε στην Τεχεράνη για την ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ιράν. Εκεί βρήκε σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Στέλεχος της Χαμάς έκανε λόγο για «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, η οποία «δεν θα μείνει ατιμώρητη», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά, που πρόσκειται στο κίνημα.

Την πληροφορία ότι ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στο Ιράν δημοσιοποίησαν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας—, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Διενεργείται έρευνα από τις ιρανικές αρχές για τη δολοφονία και τα ευρήματα αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Η Χαμάς ανακοινώνει την δολοφονία του ηγέτης της Χανίγια στην Τεχεράνη

«Ο αδελφός, ο ηγέτης, ο μουτζάχιντ Ισμαήλ Χανίγια, ο αρχηγός του κινήματος, σκοτώθηκε σε ύπουλη σιωνιστική επιδρομή εναντίον του γραφείου του στην Τεχεράνη αφού παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε η Χαμάς.

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, στέλεχος της Χαμάς, μίλησε για «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, η οποία «δεν θα μείνει ατιμώρητη», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά, προσκείμενο στο κίνημα.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, άλλο στέλεχος της Χαμάς, χαρακτήρισε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη δολοφονία πολύ σοβαρή κλιμάκωση από ισραηλινής πλευράς, που διαβεβαίωσε πως δεν θα επιτύχει τους στόχους της.

Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ

Ο γραμματέας του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε σε επιδρομή στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, κατηγορώντας το Ισραήλ, με το οποίο βρίσκεται σε πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας για σχεδόν δέκα μήνες, πως τον δολοφόνησε.

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Χανίγια θα ενταφιαστεί την Παρασκευή στην Ντόχα, ενώ η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στην Τεχεράνη

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα σε πλήγμα στην Τεχεράνη, θα ενταφιαστεί την Παρασκευή στην Ντόχα, στο Κατάρ, την επομένη της κηδείας του που θα τελεστεί στην πρωτεύουσα του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Η νεκρώσιμη τελετή θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη, στην Τεχεράνη και η σορός του θα μεταφερθεί στην Ντόχα, όπου ο “μάρτυρας” θα ενταφιαστεί την Παρασκευή παρουσία εκπροσώπων παλαιστινιακών κινημάτων όπως και αράβων και μουσουλμάνων ηγετών, διευκρίνισε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Καταδικάζει ο Μαχμούντ Αμπάς

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγέτης της Φάταχ, ο Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε σήμερα «σθεναρά», με ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, την «άνανδρη δολοφονία» του επικεφαλής του (αντίπαλου της Φάταχ) μπαλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σύμφωνα με το κίνημά του σκοτώθηκε σε «σιωνιστική επιδρομή» στην Τεχεράνη.

Η Μόσχα καταδικάζει “την απαράδεκτη πολιτική δολοφονία” του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Χανίγια

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα “την απαράδεκτη πολιτική δολοφονία” του πολιτικού ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε σε πλήγμα στην Τεχεράνη.

“Είναι μια απολύτως απαράδεκτη πολιτική δολοφονία, και αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων”, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η Τουρκία καταδικάζει την «ειδεχθή δολοφονία» του ηγέτη της Χαμάς Χανίγια

Η Τουρκία καταδίκασε την «ειδεχθή δολοφονία» του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ιδεολογικά κοντινού στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια», αυτή την «ειδεχθή πράξη στην Τεχεράνη», ανέφερε η τουρκική διπλωματία, για την οποία «σκοπός της επίθεσης ήταν να εξαπλωθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας», να αποκτήσει «περιφερειακή διάσταση».

«Αποκαλύφθηκε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση του (ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου δεν έχει καμιά πρόθεση» να επιτρέψει να υπάρξει ειρήνη, έκρινε ακόμη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News