Παρίσι 2024: Τσελίδης «θωρηκτό» πήρε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο! - Κατέκτησε το χάλκινο και έγραψε Ιστορία!

Ο Θοδωρής Τσελίδης νίκησε τον Τρισιάνι Μοσακλισβίλι στον μικρό τελικό των -90κ. και πήρε το πρώτο φετινό ελληνικό μετάλλιο!

Σπουδαίος! Ο απίθανος Θοδωρής Τσελίδης συνέχισε επιθετικά και νίκησε τον Τρισιάνι Μοσακλισβίλι στον μικρό τελικό για να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, που είναι και το πρώτο της Ελλάδας στο Παρίσι!

Ο μεγάλος μαχητής του τζούντο, που αγωνίζεται στα -90κ. έγινε ο δεύτερος Ελληνας τζουντόκα με μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον Ηλία Ηλιάδη!

Νίκησε τον πολύ καλό του φίλο και κορυφαίο αθλητή με καθαρό 1-0 , το οποίο πέτυχε με βαζάρι στα 3:15.

Ευγενής γίγαντας

Οσο επιθετικός ήταν στο τατάμι, άλλο τόσο ευγενής ήταν μετά τους αγώνες του ο συγκλονιστικός Θοδωρής Τσελίδης, ο οποίος συστήθηκε και κέρδισε τους Ελληνες με τα αθλητικά του προσόντα, αλλά και με τη μοναδική του προσωπικότητα!

Ο νέος χάλκινος Ολυμπιονίκης του τζούντο, έδειχνε από το πρωί απόλυτα αποφασισμένος να… διαλύσει όποιον και ό,τι βρεθεί στο διάβα του για το μετάλλιο. Ελάχιστοι τον περίμεναν, όμως εκείνος δε στόχευε τίποτα λιγότερο. «Ηθελα κάτι ακόμα καλύτερο», απάντησε, όταν ρωτήθηκε σχετικά για την «καλύτερη ημέρα της ζωής του», όπως εκείνος τη χαρακτήρισε. 

Μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της ΕΟΕ, Ισίδωρο Κούβελο.

Η τακτική του μία και πλέον γνωστοί σε όλους: Επίθεση! Αυτό έγινε εμφανές από τη μάχη του με τον Ρόμπερτ Φλορεντίνο στους «32», τον οποίον και απέκλεισε με ippon. Η επόμενη πρόκριση, όμως, ήταν αυτή που έστρεψε πάνω του όλα τα βλέμματα. Απέκλεισε τον σπουδαίο Σέρβο, Νεμάνια Μάιντοφ, ο οποίος ήταν για πολλούς το πρώτο φαβορί για το χρυσό. Τον οδήγησε σε τρία σίντο και μετά το τέλος του αγώνα – χωρίς καν να πανηγυρίσει –  ήταν εκεί για να τον πάρει αγκαλιά και να τον παρηγορήσει, ενώ σπάραζε στο κλάμα. 

Στα προημιτελικά ηττήθηκε από τον Μαξίμ Γκαέλ Ενγκαγιάπ Αμπού στο golden score, όμως ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους το χάλκινο μέσω των ρεπεσάζ. Το είπε και το ΄κανε! Αρχικά νίκησε τον Αράμ Γκριγκoριάν με τρίτο σίντο στο golden score και στον τελικό πέρασε καθαρά το εμπόδιο του καλού του φίλου, Τριστάνι Μοσακλισβίλι, με 1-0. 

Η αντίδραση, πάντα η ίδια… Ηρεμος, παρηγορητικός και ποτέ προκλητικός!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News