Υπεράνω Όλων: Ο Ολυμπιακός είτε έτσι είτε αλλιώς θα είναι καλύτερος από πέρυσι

Ο Ολυμπιακός θα είναι και τη νέα σεζόν ανταγωνιστικός και ακόμα καλύτερος από πέρυσι. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν.

Όρτα και Ποντένσε. Δυο μεταγραφές που τις χρειάζεται ο οργανισμός του Ολυμπιακού και όχι μόνο οι οπαδοί. Με κόστος πάνω από 10.000.000 ευρώ μόνο σε Μπράγκα και Γουλβς. Δυο μεταγραφές που θα χρειαστεί υπομονή για να ολοκληρωθούν. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στις 31 Ιουλίου τις καθιστά ακόμη πιο δύσκολες μιας και οι ομάδες τους κοιτάνε να αποκομίσουν περισσότερα οικονομικά οφέλη και μόνο.

Και πως να είναι διαφορετικά όταν ο μεν Όρτα έμεινε εκτός αποστολής σε ευρωπαϊκό κιόλας ματς, ο δε Ποντένσε δεν ακολούθησε καν την αποστολή στην Αμερική. Όπως φαίνεται δεν «ενδιαφέρουν» αγωνιστικά τις ομάδες τους.

Και αν για τον Όρτα υπάρχει ένας «μπούσουλας» κοντά στα 4 εκατομμύρια για συμφωνία, για τον Ποντένσε δεν έχει βρεθεί μια τομή. Λογικό μιας και η Γουλβς τον αγόρασε απο τον Ολυμπιακό την σεζόν 2019-20, δαπανώντας 20.000.000 ευρώ, και κοιτάζει να αποσβέσει όσο το δυνατόν περισσότερο την επένδυση που έκανε.

Αυτός είναι ο βαθμός δυσκολίας της μεταγραφής, το γεγονός ότι τον ζητάει πίσω η ίδια ομάδα που της τον πούλησε.

Και οι δυο παίχτες μπορεί στις ομάδες τους να «περισσεύουν», αλλά για μας η παρουσία τους πέρσι ήταν κομβική στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου. Επιπλέον και οι δύο δεν θα χρειαστούν λεπτό προσαρμογής, ξεκουράστηκαν, έκαναν προετοιμασία, ξέρουν τι ζητάει ο Μεντιλίμπαρ από αυτούς μέσα στο γήπεδο, αγαπάνε την ομάδα, και ΘΕΛΟΥΝ να επιστρέψουν. Νοιώθουν ότι το κλαμπ τους εμπιστεύεται και αποτελούν μέλη μιας ποδοσφαιρικής οικογένειας. Μην ξεχνάμε ότι μέσω του Ολυμπιακού ανέβασαν την ποδοσφαιρική τους αξία ξανά και εδώ βρήκαν την Ιθάκη τους, κατακτώντας ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο που όλοι οι παίχτες του πλανήτη ονειρεύονται να ζήσουν αυτή την βραδιά κάποια στιγμή της καριέρας τους.

Η απόκτηση των δύο αυτών ποδοσφαιριστών θα ολοκληρώσει σχεδόν το ρόστερ της επόμενης περιόδου, μιας και οι θέσεις που θα υπολείπονται θα είναι ελάχιστες. Ίσως ένα αριστερό μπακ, ένα στόπερ όπως και δήποτε, και υπό προϋποθέσεις ένα ακόμη χαφ η εξτρέμ.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός, μπορεί να έχει πίστωση χρόνου όσον αφορά την ολοκλήρωση των μεταγραφών, αλλά κοιτάζει κ άλλες περιπτώσεις για τις θέσεις των Όρτα και Ποντένσε ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος σε περίπτωση που στραβώσουν, αν Μπράγκα και Γουλβς, επιμένουν στις απαιτήσεις τους που δεν μπορεί να καλύψει ο Ολυμπιακός. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παίχτες χωρίς μεταπωλητική αξία.

Προσωπικά θεωρώ ότι στο τέλος θα καμφθούν οι απαιτήσεις τους. Δεν θα θέλουν και οι ίδιοι να έχουν παίχτες δυσαρεστημένους στο ρόστερ, που δεν θα τους χρησιμοποιούν και θα κάθονται και πάνω στα συμβόλαια τους. Καμιά φορά πάντως κάθε εμπόδιο βγαίνει και σε καλό.

Όλοι μας «θέλουμε» Όρτα και Ποντένσε , γιατί τους ξέρουμε, τους έχουμε δει, και αισθανόμαστε πιο ασφαλείς σε σχέση με τους «αντικαταστάτες» τους, που σίγουρα αν έρθουν θα θέλουν τον χρόνο τους για να μπουν στο κλίμα της ομάδας. «Άλλοι» είναι αυτοί που πρέπει να ανησυχούν, όχι εμείς. Εμείς είτε έτσι , είτε αλλιώς θα είμαστε ακόμη καλύτεροι απο πέρσι. Αλήθειες δεν θέλετε; Αλήθειες θα ακούτε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News