Παρίσι 2024: Αδιανόητος Χρήστου έφερε το αργυρό στα 200 μέτρα ύπτιο!

Ο Απόστολος Χρήστου πήρε το αργυρό μετάλλιο, όμως έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

Η απόλυτη δικαίωση! Μια από τις μεγαλύτερες στην Ιστορια του ελληνικού αθλητισμού. Ο Απόστολος Χρήστου, ο Έλληνας πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης πλέον του Ολυμπιακού ήταν πρώτος σε ολόκληρη την κούρσα των 200μ. ύπτιο και στο τέλος πήρε το αργυρό μετάλλιο.

Ανεπανάληπτη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση!

Μπορεί το μετάλλιο που κατέκτησε να είναι αργυρό, όμως το όνομά του είναι πλέον γραμμένο με ολόχρυσα γράμματα στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού! Ο Απόστολος Χρήστου έκανε αυτό που φάνταζε αδύνατο…

Μάζεψε τα κομμάτια του μετά την τέταρτη θέση στα 100μ. και αποφάσισε να… διαγράψει αυτό που είχε πει εν θερμώ: Οτι δε θα κατέβει στα 200 μέτρα. Και που να’ ξερε, ότι είχε μόλις πάρει την καλύτερη απόφαση της ζωής του και αυτή που θα άλλαζε την Ιστορία.

Αλλωστε αυτή η απόσταση δεν ήταν… μέχρι χθες η αγαπημένη του. Το βράδυ της Πέμπτης, όμως, ξεπέρασε τον εαυτό του και κάθε φαντασία. Μπήκε στην πισίνα αποφασισμένος να… χάσει τους πάντες από τα πρώτα μέτρα. Ετσι κι έγινε! Ο Χρήστου ήταν πρώτος με διαφορά στο πρώτο πενηντάρι, ενώ κράτησε τη θέση του και για τα επόμενα δύο. 

Στα τελευταία μέτρα μόνο ο Ούγγρος, Χούμπερτ Κος κατάφερε να τον προσπεράσει και να τερματίσει σε 1:54.26, ενώ ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής τελείωσε την προσπάθειά του σε 1:54.82! Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ρουμάνος, Ρόμαν Μιτιούκοφ με 1:54.85. Ναι, αυτή τη φορά τα… κλάσματα ήταν επιτέλους «γαλανόλευκα».

«Σε λίγες μέρες, από την κόλαση πήγα στον παράδεισο», δήλωσε αμέσως μετά, με ένα χαμόγελο δικαίωσης κολλημένο, στη θέση της απογοητευμένης έκφρασης του προηγούμενου τελικού. Τότε που είπε ότι «μέχρι το Λος Αντζελες, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει». Να που, όμως, δε χρειάστηκε! 

Δυο ελληνικά μετάλλια στο Παρίσι, λοιπόν, και έχουμε… μέλλον!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News