ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ: Τα ευφυολογήματά του σε Πρίντεζη και Ζήση

Γιώργος Πρίντεζης και Νίκος Ζήσης διηγήθηκαν ανέκδοτες ιστορίες από τη συνεργασία τους με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ διεκδικεί μία θέση στην «αιωνιότητα» του μπάσκετ, όντας υποψήφιος για είσοδο στο Hall of Fame της FIBA με την κλάση του 2022.

Με αφορμή τις κοινές τους θητείες με τον πολύπειρο τεχνικό σε Ολυμπιακό και Μπενετόν Τρεβίζο, οι Γιώργος Πρίντεζης και Νίκος Ζήσης μίλησαν στο «Wall Sports» του Ισράηλ και διηγήθηκαν ανέκδοτες ιστορίες από τη συνεργασία τους με τον ετοιμόλογο και ευφραδή Αμερικανο-Ισραηλινό προπονητή.

«Όσο ήταν προπονητής μας, μισούσε να βλέπει κάποιον να πέφτει. Πάντα μας πείραζε φωνάζοντας “Μην είσαι ο τύπος που πέφτει!” και το επαναλάμβανε συνέχεια. Ως αποτέλεσμα, ακόμη κι όταν βουτούσαμε για μια διεκδικούμενη μπάλα, προσπαθούσαμε να αποφύγουμε να πέσουμε, γιατί οι άλλοι θα γελούσαν μαζί μας. Κι εγώ προσπαθούσα να μείνω όρθιος για να μην τον αναστατώσω», επισήμανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πρόσθεσε για τον πρώην προπονητή του: «όλοι εδώ σεβόμαστε απόλυτα τον Ντέιβιντ και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζήσης, διηγήθηκε μία ιστορία από τη σεζόν 2005-06 και τη συνύπαρξή τους στην Μπενετόν Τρεβίζο, με την οποία στο τέλος εκείνης της σεζόν είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας.

«Ήμουν 22 ετών όταν έφυγα από την Ελλάδα και ο Ντέιβιντ με βοήθησε πολύ να πιστεύω στον εαυτό μου. Συνεργαστήκαμε για δύο χρόνια και είχαμε σπουδαία χημεία. Όταν είχα έναν τραυματισμό στο χέρι και χρειάστηκα κάποιες εβδομάδες για να αποθεραπευτώ, με είδε μια μέρα που παρακολουθούσε την προπόνηση της ομάδας. Ήρθε και κάθισε δίπλα μου και μου είπε ‘Ωραία δεν είναι να κάθεσαι και να βλέπεις;’. Ήξερε πόσο δύσκολο ήταν για μένα να βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση, αλλά ήθελε να αστειευτεί μαζί μου για να νιώσω άνετα. Εγώ του είχα πει ‘κόουτς, έχω προαίσθημα πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα’. Εκείνος εξεπλάγη, αλλά στο τέλος αυτό έγινε. Εύχομαι σε εκείνον και την οικογένειά του ό,τι καλύτερο», ανέφερε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News