Ολυμπιακός: Ο Ρέτσος ξεκινά χωρίς αμφισβήτηση γιατί βγήκε νικητής

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκτήσει δεξί στόπερ, όμως… κανείς δε το συζητά. Και αυτή είναι μία τεράστια νίκη του Παναγιώτη Ρέτσου.

Η επίσημη πρεμιέρα της σεζόν πλησιάζει. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Ολλανδία με χαμόγελα, επέστρεψε για λίγο στο Ρέντη, συνέχισε στην Ιταλία και γύρισε ξανά στον Πειραιά. Τα χαμόγελα εκεί, μάλλον ακόμα πιο πλατιά.

Ολοι μιλούν για τους μικρούς, ονειρεύονται ανακοίνωση Ποντένσε, συζητούν ως είθισται… αυγουστιάτικα για σενάρια και μεταγραφές, όμως κάπου υπάρχει σιωπή. Δεν ακούγονται παράπονα για τη θέση του δεξιού στόπερ. Κανείς δε διερωτάται «που πάμε με τον Ρέτσο». Οχι, ο Παναγιώτης δεν έφυγε όπως κάποιοι εύχονταν. Εκεί είναι. Βασικός, καθιερωμένος και κυρίως νικητής.

Κι αυτές οι αράδες θα θεωρούνταν μάλλον παρανοϊκές πριν έναν χρόνο ή και κάποιους μήνες, όταν είχε δείξει κάποια δείγματα ποιότητας, όμως τα έσβηνε με τα λάθη του.  Οταν στο πρόσωπό του, πολλοί έβλεπαν ένα νέο εξιλαστήριο θύμα, ένα νέο… βύσμα, ένα νέο πρόβλημα.

Στην Ευρώπη, όμως, όλα γίνονται στο γρήγορο. Ο Μεντιλίμπαρ γίνεται μέσα σε μερικούς μήνες ο κορυφαίος όλων των εποχών, κι αν όχι, στέκει μαζί με τους τεχνικούς της… ελίτ της «ερυθρόλευκης» συνείδησης. Ο Ελ Καμπί σε μια σεζόν γίνεται θρύλος, ο Τζολάκης σε μια νύχτα επίσης.

Μέσα στην τούρλα, τους ορόφους της εκτίμησης, ανεβαίνει… πετώντας ο Παναγιώτης, Πάνος, Τάκης ή όπως αλλιώς αποκάλεσαν χάριν οικειότητας τον Ρέτσο. Εναν από τους κορυφαίους της ξέφρενης πορείας και ίσως τον καλύτερο των τελευταίων τριών παιχνιδιών.  Εκείνον που σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ομάδας που σχεδιάζει ο Μεντιλίμπαρ και αυτό είναι τόσο… αδιαπραγμάτευτο όσο φερειπείν η παρουσία του Εσε ή του Τσικίνιο .

 

Είναι δύσκολο να θυμηθεί κανεις αντίστοιχη προσωπική νίκη. Ενα παιδί από τα σπλάχνα του συλλόγου, που δεν πρόλαβε να αγαπηθεί. Εκείνη η γενιά «του Μπέντο», δεν εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα όπως η σημερινή. Δεν εντάχθηκε ως πολυτέλεια μέσα σε κλίμα… μέθης από μια τεράστια επιτυχία. Ισως μπήκε  περισσότερο από ανάγκη και ο κόσμος δεν έμοιαζε έτοιμος . Σίγουρα, πάντως, δεν αδημονούσε και δε ζητούσε να δει τους νέους όπως σήμερα.

Εφυγε και νωρίς, φέρνοντας χρήματα που για πολλούς δεν αντιπροσωπεύαν την αξία του, οπότε η υποτίμηση και οι καυστικές ατάκες… έδιναν και έπαιρναν. Η επιστροφή του, για κάποιους ήταν… σα χατίρι. Για κάποιους που δε γνώριζαν ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού έβλεπε αυτό που έβλεπαν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κλαμπ που τον είχαν επιλέξει ή τον είχαν στο μπλοκάκι τους. Τα κλαμπ που ακόμα και στα… δύσκολα της περασμένης ή της προπερασμένης σεζόν χτυπούσαν την πόρτα των «ερυθρόλευκων». Γιατί για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ο Ρέτσος είναι ο σύγχρονος στόπερ. Γρήγορος, κινητικός και πολύ χρήσιμος με τη μπάλα στα πόδια.

Η νέα σεζόν θα τον βρει χωρίς τον – αποδεδειγμένα – άκρως βοηθητικό Κάρμο στο πλάι του. Ισως έρθουν ξανά κάποιες δύσκολες στιγμές. Ομως τίποτα δε θα είναι το ίδιο.

Γιατί ο Ρέτσος νίκησε και πλέον… χτίζει πάνω στην επιτυχία του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News