Ολυμπιακός: Η πρόσληψη Πιτό φανερώνει πολλά

Οι δύο ειδήσεις και τα δύο συμπεράσματα από την πρόσληψη του Ρομέν Πιτό και τη… μονιμοποίηση του Συλαϊδόπουλου στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Υπάρχουν – ή μάλλον υπήρχαν – ελάχιστες προπονητικές καρέκλες σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό  ποδόσφαιρο με τόσο ενδιαφέρον όσο αυτή που ο Ολυμπιακός… αποφάσισε να αφήσει κενή. Αυτή του διαδόχου του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στην Κ19 του Youth League. Η καρέκλα των Πρωταθλητών Ευρώπης σε επίπεδο Νέων.

Από του χρόνου, ξαφνικά, όλοι θα ρίχνουν μια ματιά στα παιδιά του Ρέντη. Τα σάιτ θα ανεβάζουν τις πρώτες κληρώσεις του Youth League, ο κόσμος θα συζητά  περισσότερο από ποτέ για το ποια μπορεί να είναι η δυναμική της νέας φουρνιάς.

Τα παιδιά που έρχονται, θα έχουν πρότυπα τους ίδιους τους τους φίλους και θα έχουν ως ρεαλιστικό στόχο την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής. «Αφού το έκαναν εκείνοι, γιατί να μη το κάνουμε κι εμείς»;

Τον ρόλο του ανθρώπου που θα συντονίζει τις προσπάθειες των επόμενων καθώς και όσων παραμένουν από την περσινή Κ19, αναλαμβάνει κάποιος κατάλληλος για την αποστολή. Μία εισήγηση του Ζοσέ Ανιγκό, για τον οποίον ακούγονται μονάχα καλά λόγια από όταν ανέλαβε το πόστο του στις ακαδημίες.

Ο εκλεκτός είναι ο Ρομέν Πιτό. Ο πρώην μέσος με το κατσαρό μαλλί, γνωστός όσων έχουν… λόξα με το Σαμπιονά. Ο άνθρωπος που έζησε ως ποδοσφαιριστής το πιο επιτυχημένο διάστημα στην Ιστορία της Μονπελιέ και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του συλλόγου. Μερος της πενηντάχρονης ιστορίας του κλαμπ και επί μια πενταετία υπεύθυνος για τα εξαγόμενα προϊόντα της ομάδας από το Ερώ.

Φανερώνει πολλά

Προκύπτουν δύο ειδήσεις και δύο συμπεράσματα από την πρόσληψη του Πιτό. Το ένα έχει να κάνει με αυτή καθαυτή: Ο Ολυμπιακός επιλέγει να κινηθεί με έναν άνθρωπο ειδικό για τον ρόλο. Με χαρακτηριστικά συγκεκριμένα και ιδανικά.

Οχι με ένα πρόσωπο του συλλόγου, που… μπορεί να κάνει, μπορεί και όχι. Δείχνει, δηλαδή, ότι θα προσέξει το τμήμα με τον τρόπο που προσέχει την πρώτη ομάδα. Με προπονητές ρόλου και άτομα που μπορούν να στηρίξουν μια επένδυση, που – δικαίως – είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Αλλωστε, όπως είπαμε, ταβάνι είναι ο ουρανός.

Το άλλο συμπέρασμα έρχεται από την… οριστική καθιέρωση του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στο τιμ της πρώτης ομάδας, πλάι στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Πλέον δε βρίσκεται εκεί για να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί.

Πλέον βρίσκεται εκεί για να συνεχίσει τη δουλειά, που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Κ17. Της Κ17 του Κωστούλα, του Μουζακίτη, του Κουτσίδη, του Μπακούλα, του Παπακανέλλου και των άλλων παιδιών. Συνέχισε μαζί τους στην Κ19. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και τώρα συνεχίζει το έργο. Ακόμα δίπλα τους, στην προσπάθειά τους να καθιερωθούν σε ένα δύσκολο, αλλά πλέον έτοιμο, περιβάλλον.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, τον χρειάζεται εκεί. Στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα: Δεν πρόκειται να τους αφήσει να πάνε στράφι!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News