Παναθηναϊκός: Το ερώτημα δεν είναι γιατί έχασε, αλλά πώς μπορεί να το γυρίσει

Ανέτοιμος και απογοητευτικός ο Παναθηναϊκός για τόσο απαιτητικό παιχνίδι, δεν βλέπω πώς μπορεί να κάνει την υπέρβαση στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας κόντρα στον Άγιαξ. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Πνιγμένος στο ίδιο του το ποδόσφαιρο φάνηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ και για να καταφέρει να κάνει την υπέρβαση, για την οποία όλοι λέμε από χθες, μάλλον πρέπει να γίνει… Άγιαξ.

Τις φορές εκείνες που οι «πράσινοι» έβαλαν την μπάλα κάτω, στο καλό τους διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησαν ρήγματα και φάσεις και έδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν την ολλανδική ομάδα. Αυτός όμως ο τρόπος παιχνιδιού, ο σωστός, εκείνος που θέλει ο Ντιέγκο Αλόνσο, δεν είχε διάρκεια. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις βαθιές μπαλιές από την άμυνα, υπό την πίεση των παικτών του Άγιαξ και όλο αυτό έδειχνε την αδυναμία στη δημιουργία φάσεων.

Με τον Αράο να κάνει εντυπωσιακό ματς, πατώντας σχεδόν σε κάθε σημείο του γηπέδου και τον Μπακασέτα να έχει «εκρήξεις» στο παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τύχη. Μόνο δύο παίκτες δεν φτάνουν. Με ατομικές ενέργειες προσπάθησε να απαντήσει στην ομαδικότητα του Άγιαξ, ο οποίος με πάσινγκ γκέιμ, υπομονή, αλλά και γρήγορες αποφάσεις όταν χρειαζόταν, πήρε ένα εύκολο διπλό. Ναι, εύκολο ήταν κι όποιος είδε κάτι διαφορετικό μάλλον παρακολούθησε άλλο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από την κατώτερη Μπότεφ, στον πολύ ανώτερο Άγιαξ. Μέσα σε μία εβδομάδα ο βαθμός δυσκολίας εκτοξεύτηκε και οι ανέτοιμοι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον αντίπαλο.

Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή, αλλά ο νέος προπονητής πήγε με τις περσινές μονάδες στα τρία επίσημα παιχνίδια. Άρα δεν μιλάμε για κάτι τελείως καινούργιο, απλώς μιλάμε ότι αυτός ο Παναθηναϊκός θέλει πολλά παραπάνω για να αποκλείσει τον Άγιαξ την επόμενη εβδομάδα στο Άμστερνταμ.

Βαζέχα και Δώνης δεν υπάρχουν, τα χρόνια πέρασαν, η ευρωπαϊκή αίγλη του Παναθηναϊκού ξεθωριάζει επικίνδυνα και χρειάζεται μία τεράστια νίκη για να γιγαντωθεί η αυτοπεποίθηση και να έρθει η απαιτούμενη φόρα για τη συνέχεια.

Δυστυχώς για την ομάδα του τριφυλλιού η κληρωτίδα δεν έκανε… χάρες. Ο Παναθηναϊκός έπεσε πάνω στον Άγιαξ κι αν αποκλειστεί -που είναι και το πιο πιθανό μετά το χθεσινό αποτέλεσμα- θα πέσει πάνω στη Λανς. Απαιτητικά παιχνίδια, δύσκολοι αντίπαλοι για αρχή της χρονιάς, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή και το ποδόσφαιρο.

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι τι έκανε χθες ο Παναθηναϊκός, αλλά τι μπορεί να κάνει στον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας. Δεν χρειάζεται μόνο υπέρβαση, αλλά μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην αναμέτρηση και όλες εκείνες τις συνθήκες για να ανατρέψει, πρωτίστως, τη ψυχολογία. Να με συγχωρήσετε, αλλά εγώ ήδη σκέφτομαι τη Λανς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News