Ζέλσον Μαρτίνς: Το 10 το καλό είναι πάλι εδώ

Ο Ζέλσον κάνει… παπάδες στο χορτάρι επιβεβαιώνοντας την κλάση του και ο Ολυμπιακός βλέπει τη γνωστή φανέλα στις επάλξεις.

Απ’ την πρώτη μέρα της προετοιμασίας έως και το ιδιαίτερα απαιτητικό φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε τοπ επίπεδο. Με το… μυστικό του πρωταγωνιστή μας, Ζέλσον Μαρτίνς, να βρίσκεται πολύ πριν απ’ το πρώτο ραντεβού στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, εκεί στα μέσα Ιουλίου. Ο Πορτογάλος άσος, βλέπετε, έβαλε στόχο να επιστρέψει στο τοπ επίπεδο που βρισκόταν λίγο πριν πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Στη Μονακό το τελευταίο διάστημα της καριέρας του είχε βρεθεί σε αγωνιστική απραξία. Οταν ήρθε στους «ερυθρόλευκους» τα δεδομένα άλλαξαν, με αποτέλεσμα να ζοριστεί ο οργανισμός του βγάζοντας μυικούς τραυματισμούς που τον πλήγωσαν και τον άφησαν πίσω. Παρ’ όλ’ αυτά, κατάφερε προς το φινάλε της σεζόν να μπει στο «κόλπο» με καλές παρουσίες, ξέροντας πως το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο ήταν η χρονιά που έρχεται.

Η φανέλα με το «10» του Ολυμπιακού, που φοράει ο Ζέλσον Μαρτίνς, όχι απλώς επέστρεψε, αλλά έως τώρα πρωταγωνιστεί. Ο Πορτογάλος για να πετύχει να είναι πα- νέτοιμος στην προετοιμασία, ακόμη πιο μπροστά απ’ ό,τι χρειάζεται, αφιέρωσε εκατοντάδες ώρες σε ατομικά προγράμματα στο διάστημα των διακοπών. Με μεθοδικότητα κι υπομονή κατάφερε να είναι σε τοπ κατάσταση στο πρώτο ραντεβού στου Ρέντη. Απε- λευρωμένος απ’ τον φόβο ενός τραυματισμού που θα τον… τραβήξει ξανά πίσω, ο Ζέλσον Μαρτίνς αποτελεί αυτή τη στιγμή το Νο 1 «όπλο» μεσοεπιθετικά για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και συν τοις άλλοις ετοιμάζεται, επιτέλους, να… σπάσει την «κατάρα» με το Νο 10 του Ολυμπιακού.

Απ’ την εποχή που ο τεράστιος Τσόρι Ντομίνγκες αποχώρησε, ο Ολυμπιακός βλέπει το «10» να… χάνεται. Το φόρεσε αρχικά ο Μάριν, ακολούθησε ο Φετφατζίδης, ενώ το πήρε για έξι μήνες ο Ποντένσε για να… ανασάνει και μετά τον Ιανουάριο, όταν έφυγε, κατέληξε στον Εμρέ Μορ. Το 2020-21 πήγε στον Πέπε και την επόμενη χρονιά στον Ρόνι Λόπες για ν’ ακολουθήσει ο Ζινκερνάγκελ και ο Χάμες.

Με τον Ζέλσον Μαρτίνς να φοράει το «10» φαίνεται πως η «κατάρα» σπάει, με τον Πορτογάλο να πηγαίνει απ’ το καλό στο καλύτερο όπως έδειξε και με τη Νότιγχαμ, σκοροντας ξανά, μάλιστα δύο φορές, με το πρώτο να είναι ενδεικτικό της κλάσης του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News