Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-6 πεν. (1-1 κ.δ.): Η πρώτη κούπα στη Σίτι!

Στη διαδικασία των πέναλτι μοιραίος ήταν ο Τζόνι Έβανς, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ και ο Ακάντζι ευστόχησε και χάρισε το Κομιούνιτι Σιλντ στην Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη «μισητή» Γιουνάιτεντ.

Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωχελικά. Περισσότερο περίμενε η μία την άλλη παρά είδαμε επιθέσεις. Ωστόσο όλα άλλαξαν στο 24ο λεπτό όταν η Σίτι άγγιξε το 1-0 με σουτ στο δοκάρι του Μακατί. Η Γιουνάιτεντ φαίνεται πως ξύπνησε από τη μεγάλη ευκαιρία των αντιπάλων και άρχισε να βγάζει ωραίες συνεργασίες μπροστά προσπαθώντας να βρει το γκολ. Σε μία από αυτές, ο Ράσφορντ βρέθηκε σε θέση βολής από αριστερά, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ήταν εμφανέστατη η άνοδος και των δύο μονομάχων που ήθελαν να πετύχουν γκολ για να μην οδηγηθεί και κριθεί ο τελικός στη διαδικασία των πέναλτι. Πρώτη η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που απείλησε, με τον Μπρούνο Φερνάντες να σκοράρει ένα υπέροχο τέρμα στο 55ο λεπτό, αλλά ήταν άτυχη, αφού ακυρώθηκε, σωστά, ως οφσάιντ. Στο 75ο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι, αλλά ο Ράσφορντ από θέση βολής «σημάδεψε» το δοκάρι της εστίας του Έντερσον.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 82ο λεπτό ήρθε το γκολ της νίκης για την κυπελλούχο Αγγλίας, η οποία πήρε το προβάδισμα μετουσιώνοντας την υπεροχή της στο δεύτερο ημίχρονο. «Χρυσός» σκόρερ ο Γκαρνάτσο, ο οποίος με ωραία ατομική ενέργεια νίκησε τον Έντερσον και «έγραψε» το 1-0. Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, αφού στο 89′ ο Μπερνάρντο Σίλβα έδωσε το «φιλί της ζωής» στη Μάντσεστερ Σίτι και με το γκολ που πέτυχε έστειλε τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η «ρώσικη ρουλέτα» εξελίχθηκε σε θρίλερ με τον Ακάντζι να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να χαρίζει με 7-6 τον τίτλο στην Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ξεκινάει τη νέα και απαιτητική σεζόν στην Αγγλία με την κατάκτηση τροπαίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News