Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Η στοχοποίηση του Αλόνσο

Ο περίγυρος του Παναθηναϊκού έδειξε τον Ουρουγουανό ως υπεύθυνο για την εντός έδρας ήττα από τον Αγιαξ. Γράφει ο «τρελός του χωριού»

Σήκωσε… σκόνη η χθεσινή αναφορά μου στον Αλαφούζο και στις σκέψεις του για τη ρεβάνς της Πανάθας με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ.

Πού να ήξεραν ότι η αφεντιά μου είχε μιλήσει προσωπικά με τον κυρ Γιάννη. Εντελώς τυχαία, βέβαια, σε ανύποπτη στιγμή. Ξέρετε, άλλωστε, ότι στη Λεωφόρο έχω τους ανθρώπους μου σε όλα τα πόστα.

Οπότε μπορώ και μπαινοβγαίνω δίχως να με αντιληφθούν διότι απλώς δεν μπορούν να διαχωρίσουν έναν τρελό. Αλλά ό,τι κι αν σκέφτεται ο «Αλφι», καλό θα ’ναι να πάρει τα μηνύματα που στέλνει ο περίγυρος της ομάδας.

Τέτοια εποχή, πριν από έναν χρόνο, στην Πανάθα ασχολούνταν με τον Γιοβάνοβιτς και τη δυνατότητα να οδηγήσει τους παίκτες του στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Ιβάν τα κατάφερε και -μάλιστα- αποθεώθηκε απ’ τον κόσμο, ο οποίος μέσα στο κατακαλόκαιρο τον αμφισβητούσε.

Σε αντίθεση, βέβαια, με τον περίγυρο, ο οποίος προσκυνούσε τον νυν τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας. Μέσα σ’ αυτόν τον έναν χρόνο, μεσολάβησαν πολλά και τώρα βλέπουμε το ίδιο έργο, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Τώρα είναι ο περίγυρος που στοχοποιεί τον νέο προπονητή της Πανάθας. Ξαφνικά, είδα σαββατιάτικα δεξιά κι αριστερά διάφορες κρίσεις για τον Αλόνσο. Χωρίς περιστροφές, ο Ουρουγουανός χρεώθηκε την ήττα απ’ τον Αγιαξ επειδή δεν πίεσαν σωστά οι παίκτες του ψηλά, αλλά και διότι επέτρεψε στη στόχευση του Μλαντένοβιτς απ’ τους Ολλανδούς.

Κακό σημάδι για το μέλλον του Ντιέγκο, ακόμα κι αν κάνει την έκπληξη και πάρει την πρόκριση στην Ολλανδία. Αν, βέβαια, αποτύχει, ούτε… ψύλλος στον κόρφο του. «Πριονοκορδέλα» θα τον περάσουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News