KΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Στόχος η οκτάδα»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην Media Day του Ολυμπιακού για τη Euroleague στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στάθηκε στον στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από την οχτάδα, ενώ εξήγησε πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι ηγέτης.

Ο Ολυμπιακός BC πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης την Media day της Euroleague στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ενόψει της νέας σεζόν, με τον Κώστα Σλούκα να στέκεται στον στόχο του Ολυμπιακού που δεν είναι άλλος από την οχτάδα, ενώ όπως παραδέχθηκε η ομάδα είναι ανώτερη σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα:

Για τον στόχο του Ολυμπιακού:«Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει μείνει εκτός οκτάδας. Βασικός στόχος του Ολυμπιακού από την αρχή είναι να βρεθεί στην οκτάδα και από εκεί και πέρα βλέπουμε».

Για την περσινή χρονιά:«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δυσκολευτώ τόσο πολύ πέρσι. Υπάρχουν όμως έξτρα παράγοντες για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα. Η απουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντικό. Υπήρξε η έλλειψη αγώνων που έγινε για τον λόγο που γνωρίζουμε όλοι. Φέτος η χρονιά ξεκινάει από την αρχή και ο Ολυμπιακός είναι στη θέση του, με τον κόσμο δίπλα του. Με μία καλύτερη ομάδα από πέρσι καθώς οι προσθήκες που έχουν γίνει από τοπ επιπέδου παίκτες. Οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι παλεύουμε αυτό γήπεδο και να περιμένουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει».

Για τον ρόλο του ηγέτη:«Να πω εγώ τώρα ότι είμαι ο ηγέτης ή όχι είναι κουβέντες. Στο γήπεδο πρέπει να δείξουμε ποιος κάνει και τι. Και το σημαντικότερο είναι να πετύχει η ομάδα. Αν πετύχει όλοι οι παίκτες είμαστε σημαντικοί, ενώ αν αποτύχουμε κανένας δεν θα φαίνεται ηγέτης και σημαντικός. Το σημαντικό είναι να δέσει το σύνολο και θεωρώ πως είμαστε σε καλό σημείο και να παίξουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τους νέους του συμπαίκτες:Το είπα και πριν αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι οι παίκτες που ήρθαν γνωρίζουν τι πάει να πει Euroleague. Αυτό σημαίνει ότι όταν του πω κάτι θα το καταλάβει, ή με ένα βλέμμα θα καταλάβει τι θέλω να του πω. Οπότε η επικοινωνία μας είναι ακόμα πιο εύκολη. Τώρα για την ποιότητα δεν έχω να πω κάτι. Όπως γνωρίζετε όλοι είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή και να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα.

Αυτό που πρέπει να περιμένετε είναι σκληρή ομάδα που έχει μέταλλο και χαρακτήρα και κυνηγάει όλα τα παιχνίδια, είτε σε καλύτερες, είτε σε χειρότερες ομάδες. Που σημαίνει ότι και τα 30 παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσουμε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News