Ολυμπιακός: Η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Γιάρεμτσουκ

ΓΙΑΡΕΜΤΣΟΥΚ

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ δεν έχει βρεθεί ακόμη στο 100% από πλευράς ετοιμότητας, ωστόσο, η πρώτη εικόνα που έχει αφήσει στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού είναι άριστη. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

O εκκωφαντικός τρόπος που έχει πατήσει το… γκάζι ο Κρίστοφερ Βέλντε απ’ την πρώτη μέρα της παρουσίας του στο ρόστερ του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με την ολική επαναφορά του Ζέλσον Μαρτίνς, είναι λογικό να έχουν προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Στα μάτια του προπονητή, όμως, και των συνεργατών του αποτελεί πολύ ξεχωριστή περίπτωση για την επίθεση της ομάδας κι η προσθήκη του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ.

Μπορεί το «θωρηκτό» απ’ την Ουκρανία να μην έχει βρεθεί ακόμη στο 100% από πλευράς ετοιμότητας, ωστόσο, η πρώτη εικόνα που έχει αφήσει στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού είναι άριστη.

Εξαιρετικός επαγγελματίας, δουλευταράς, με μεγάλη διάθεση να προσαρμοστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα στις απαιτήσεις του συλλόγου και τα «θέλω» του προπονητή, ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα στις ανάγκες του ρόλου του.

Ενός ρόλου που μπορεί να είναι πιο μεγάλος απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί απ’ τη στιγμή που το μεγάλο «κανόνι» της περσινής περιόδου, ο Αγιούμπ ελ Καμπί έχασε το μεγαλύτερο διάστημα της προετοιμασίας, λόγω του προβλήματος στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Εκείνο που αρέσει ιδιαίτερα στα μέλη του προπονητικού τιμ είναι ότι η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Ουκρανού, μαζί με τον υψηλό δείκτη τεχνικής κατάρτισης, του επιτρέπουν να μπαίνει και να καθορίζει συνδυαστικές προσπάθειες, όπως έγινε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Αρη στη Λεμεσό, όπου βρέθηκε με τον Μπιέλ με μία επαφή κι έβγαλαν μόνο του τον Βέλντε σε θέση βολής, με τον Νορβηγό να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Μ’ άλλα λόγια, πέρα απ’ το μπόι και τα φυσικά προσόντα που επιτρέπουν στον πρώην παίκτη της Μπενφίκα και της Μπριζ να παίξει και να κυριαρχεί μέσα στο «κουτί», υπάρχει η δυνατότητα να παίξει κι έξω από αυτό, όπως μπορεί με ευκολία να κάνει και ο Μαροκινός “killer” της ομάδας.

Στην παρούσα φάση, ο Γιάρεμτσουκ έχοντας άλλη μία βδομάδα μπροστά μας, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να είναι στο αρχικό σχήμα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Βόλο, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει την αυλαία το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο μεταξύ, η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε είναι πιθανό να φέρει και νέες προσθήκες. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει σοβαρή ενίσχυση με τρεις ή τέσσερις κινήσεις μέχρι το τέλος του μήνα, ωστόσο, το σενάριο να μην πάνε όλες οι ανοιχτές υποθέσεις για την τελευταία εβδομάδα συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες;

Γιατί; Επειδή στο διάστημα από 20 έως 26 Αυγούστου, η περσινή ομάδα Νέων που κατέκτησε το Youth
League, θα βρίσκεται στη Βραζιλία για το Σούπερ Καπ με αντίπαλο τη Φλαμένγκο στο «Μαρακανά». Στην αποστολή θα υπάρξουν σίγουρα απουσίες λόγω αποχωρήσεων. Για παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Κωστούλας κι ο κίπερ Σίνα έχουν πάρει ήδη μεταγραφή με προορισμό τη Ρίο Αβε.

Επειδή, ωστόσο, ο στόχος είναι μεγάλος, κάτι που τόνισε και στο περιθώριο του φιλικού με τη Νότιγχαμ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σκοπεύει να δώσει άδεια και στους πέντε πιτσιρικάδες που πήραν προαγωγή στην πρώτη ομάδα (Χ. Κωστούλας, Παπακανέλλος, Μουζακίτης, Μπακούλας, Κουτσίδης).

Κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής στο οποίο ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τη νεοφώτιστη Καλλιθέα, θα είναι αρκετές οι απουσίες. Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι ότι απ’ τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο μεταγραφικό παζάρι, μία ή δύο θα ολοκληρωθούν τις ημέρες της Παναγίας, μεγάλη η χάρη της…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News