Ιός Δυτικού Νείλου: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα – Το προφίλ των κρουσμάτων
Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα σε κρούσματα και θανάτους από τον ιό του Δυτικού Νείλου, αφού υπάρχει έξαρση το φετινό καλοκαίρι.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, που υπάρχουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις γειτονικές χώρες της είναι σημαντική, αλλά αναμενόμενη η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός , αλλά στην Ελλάδα και στην Ισπανία τα κρούσματα είναι περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα, έως και τις 31 Ιουλίου 2024 η χώρα μας είχε τα περισσότερα εγχώρια κρούσματα και θανάτους μεταξύ των χωρών όπου αναφέρθηκαν περιστατικά.
Στην έκθεσή του το ECDC επισημαίνει πως η εποχή της λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται πολλά ακόμα κρούσματα.
διαβάστε περισσότερα στο dailypost.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Ο Ιμανόλ έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για το ματς με την Κηφισιά
- ΑΕΚ Παρασκήνιο: Τι έγινε με τον Νίκολιτς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ
- Ολυμπιακός: Ο Ιμανόλ αποκάλυψε το μυστικό του αήττητου σερί
- Ολυμπιακός σε σοκ: Πώς αντικαθίσταται ο Μοντέρο; - Ο Κόντσαρ, ο Γουόρντ, ο Πλώτας και το... κάρμα του Ντόρσεϊ
