ΑΕΚ-Νόα 1-0: Σκληρός αποκλεισμός και γιούχα

Παρά το γεγονός ότι νίκησε με 1-0 τη Νόα στην OPAP Arena, η ΑΕΚ αποκλείστηκε από το Conference League και αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Εντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς, αντεγκλήσεις μεταξύ προπονητών και παικτών!

Η ΑΕΚ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και αποχαιρέτησε την Ευρώπη, χάνοντας με 3-2 συνολικό σκορ από τη Νόα της Αρμενίας. Παρά την νίκη με 1-0, με το γκολ του Τσούμπερ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Πρωτόγνωρες ήταν οι καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν μετά την λήξη του αγώνα μεταξύ ανθρώπων των δύο ομάδων.

Το ματς:

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τον Στίβεν Τσούμπερ και τον Λάζαρο Ρότα αντίστοιχα να μην μπορούν να κερδίσουν τον Τσαντσάρεβιτς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

H πρώτη τελική και από μεριάς Νόα δεν άργησε να έρθει με ένα μακρινό φιλόδοξο σουτ του Γκάμπος που έφυγε αρκετά άουτ στο 11′.

Εννέα λεπτά αργότερα, ήρθε η σειρά της Νόα να χάσει απανωτές ευκαιρίες και οι δύο με τον Γκριγκόριο, πρωτίστως μετά από καλή κυκλοφορία των παικτών της ομάδας από την Αρμενία τελειώνοντας την φάση με διαγώνιο σουτ που μπλόκαρε ο Στρακόσια και δευτερευόντως μετά από λάθος του Κάλενς ο επιθετικός της Νόα έφυγε απέναντι από τον διεθνή Αλβανό τερματοφύλακα, ωστόσο ο κίπερ της ΑΕΚ πρόλαβε να καθαρίσει, έπειτα από την παρέμβαση του Κάλενς, ο οποίος διόρθωσε.

Στο 27ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου η μπάλα έφτασε στον Ελίασον που με σέντρα-σουτ απείλησε την εστία της Νόα.

Πέντε λεπτά αργότερα από ένα ακόμα λάθος, αυτή την φορά του Λιούμπιτσιτς, ο Πίνσον από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην λάθος πλευρά των διχτυών, μερικά λεπτά πρίν την συμπλήρωση του 40λεπτου, έπειτα από γύρισμα του Τζούμπερ, ο Μάνταλος είδε την κεφαλία του να καταλήγει στην οριζόντια δοκό του Τσαντσάρεβιτς.

Στο 43ο λεπτό ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Ελίασον η μπάλα κάπου βρήκε και κατέληξε κόρνερ, η «Ενωση» συνέχισε να πιέζει για το πολυπόθητο γκολ πριν από την λήξη του ημιχρόνου, αλλά ο Λιούμπιτσιτς από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Ματίας Αλμέιδα πραγματοποίησε αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στην προσπάθεια του να ενισχύσει την ομάδα του με τους Λαμέλα και Πινέδα να παίρνουν τις θέσεις των Λιούμπιτσιτς και Σιμάνσκι αντίστοιχα. Η πρώτη ευκαιρία του β’ ημιχρόνου άνηκε στην Νόα με τον Μενβελιάν στο 55ο λεπτό να σημαδεύει την αριστερή κάθετη δοκό του Στρακόσια.

Στο 70΄ η «Ενωση» προέβη σε αναγκαστική αλλαγή με τον Χατζισαφί να παίρνει την θέση του άτυχου Πήλιου, τρία λεπτά αργότερα ο Ρότα επιχείρησε ένα δυνατό μονοκόματο σούτ με τον Αρμένιο κίπερ να του λέει «όχι».

Στο 76΄ πάλι ο Ρότα απείλησε την εστία του Τσαντσάρεβιτς με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Αρμένιο να κάνει μια πολύ δύσκολη απόκρουση, έξι λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών Μορατιάν σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους σε κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του με την μπάλα να βρίσκει τον Βίντα και να καταλήγει σε νέο κόρνερ που δεν αξιοποιήθηκε.

Στο 89΄ ο Λαμέλα επιχείρησε ένα σουτ που κατέληξε άουτ, τρία λεπτά αργότερα στο δεύτερο από εννιά λεπτά των καθυστερήσεων ο Στίβεν Τσούμπερ μετά από γύρισμα του Φερνάντες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσαντσάρεβιτς δίνοντας νόημα στις καθυστερήσεις.

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χατζισαφί προσπάθησε ένα γύρισμα-σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 14ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ, ο Κάλενς πήρε την κεφαλιά αλλά ο Τσαντσάρεβιτς έδιωξε.

Η Νόα κατάφερε να κρατήσει το σκορ και να προκριθεί στα playoffs.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος (70′ Χατζισαφί), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (46′ Πινέδα), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Ελίασον (64′ Φερνάντες), Λιούμπισιτς (46′ Λαμέλα), Τσούμπερ.

Νόα (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Θοράρινσον. Σάντος, Μιλίκοβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Σανγκαρέ (75′ Μουραντιάν), Γκάμπος (63′ Τσινάρι), Μανβελιάν (74′ Ουλάντ Ομάρ), Πινσόν, Φερέιρα (63′ Αβανεσιάν), Γρεγκόριο (63′ Αϊάς).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News