ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΟΡΤΟ 0-0: VAR και δοκάρι... έσωσαν τους «ροχιμπλάνκος»

Σε ένα σκληρό ματς χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήρθε ισόπαλη 0-0 απέναντι στην Πόρτο στο Wanda Metropolitano, με τον VAR και το δοκάρι να σώζουν τον Τσόλο Σιμεόνε και τους παίκτες του.

Σε ένα μέτριο και ισορροπημένο ματς όπου κυριάρχισαν οι δυνατές μονομαχίες και τα λάθη, η Ατλέτικο Μαδρίτης έφερε λευκή ισοπαλία στο Wanda Metropolitano απέναντι στην Πόρτο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία για το ακυρωθέν γκολ του Ταρεμί στο 81′ που της στέρησε μία μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια

Το πρώτο μέρος εξελίχθηκε πάνω κάτω όπως το περίμεναν οι περισσότεροι. Με τις δύο ομάδες τακτοποιημένες στα μετόπισθεν, με λίγες πρωτοβουλίες και ελάχιστες καλές στιγμές. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν για την Πόρτο, με το αναιμικό πλασέ του Ταρεμί στο 6′ να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Όμπλακ. Η Ατλέτικο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από τους ταχύτατους ποδοσφαιριστές των «Δράκων», που όποτε κέρδιζαν την μπάλα ξεχύνονταν στο χώρο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα με τις δύο ομάδες να μην έχουν να επιδείξουν κάτι αξιοσημείωτο.

Μαρκαρίσματα, κάρτες και νεύρα

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους το σκηνικό δεν άλλαξε. Λάθη, σκληρά μαρκαρίσματα, δυνατές μονομαχίες και δύο κίτρινες κάρτες για Ζοάο Φέλιξ και Ζοφρί Κοντογκμπιά με διαφορά ενός λεπτού. Η μεγάλη φάση όμως ήταν ξανά για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊνσάο, αφού η σέντρα σουτ του Οτάβιο κρέμασε τον Όμπλακ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Τσόλο δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε

Οι αλλαγές του Τσόλο Σιμεόνε λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας ξύπνησαν την ομάδα του, που άρχισε να πιέζει την Πόρτο και να την βάζει την περιοχή της. Η Ατλέτικο ξεκίνησε να πιέζει και να κάνει φάσεις, με την Πόρτο να κρατά έναν πιο παθητικό χαρακτήρα. Οι «ροχιμπλάνκος» με φρέσκα πόδια πλέον πήραν την ώθηση και ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους, όμως δεν ήταν αρκετό για να αλλάξουν οι ισορροπίες.

To VAR στέρησε από τους «Δράκους» το γκολ

Η Πόρτο βρήκε το πολυπόθητο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς μετά την ασυνεννοησία του Κοντογκμπιά με τον Όμπλακ, ο Ταρεμί πήρε το δώρο και σκόραρε για το 0-1 στο 81‘παγώνοντας το Wanda Metropolitano. Ο VAR, όμως πήρε την χαρά από τους φιλοξενούμενους, αφού καταλόγισε επιθετικό φάουλ. Στα τελευταία λεπτά αμφότερες οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν το γκολ της λύτρωσης, όμως δεν τα κατάφεραν, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Φελίπε (Ερέρα 76′), Χιμένεθ, Γιορέντε, Ερμόσο (Λόντι 56′), Κοντογκμπιά, Λεμάρ (35′ Λεμάρ), Κόκε (Κορέα 56′), Καράσκο, Φέλιξ (Γκριεζμάν 56′), Σουάρες

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Πέπε (Μαρκάνο 54′), Μπεμπά, Ζαϊντού (Γουέντελ 46′), Κορόνα, Ουρίμπε, Οτάβιο, Γκρούγιτς, Ντίαζ, Ταρεμί, Τόνι Μαρτίνεζ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News