Ροντινέι: Από το 2001 είχε να πετύχει το πρώτο γκολ της σεζόν παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Ροντινέι άνοιξε τον λογαριασμό των γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια από τότε που παίκτης του Ολυμπιακού πέτυχε το πρώτο χρονικά τέρμα της σεζόν, αλλά υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό.

Υπογραφή Ροντινέι είχε το παρθενικό γκολ του πρωταθλήματος του 2024-25 κι έτσι τέθηκε το ερώτημα. Πότε ήταν η προηγούμενη φορά που είχε κάνει «σεφτέ» παίκτης του Ολυμπιακού;

Η σωστή απάντηση είναι την περίοδο 2001-02 και ο «δράστης» ήταν ο Ανδρέας Νινιάδης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποδεχθεί τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ στο μοναδικό ματς εκείνης της πρεμιέρας που είχε διεξαχθεί Σάββατο (22 Σεπτεμβρίου 2001) και είχαν επικρατήσει με 3-0.

Ο Νινιάδης, μάλιστα, πέτυχε και τα δύο πρώτα γκολ εκείνου του πρωταθλήματος: το πρώτο με εκτέλεση φάουλ στο 43’ και το δεύτερο με πέναλτι στο 45’.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μετέθεταν για την Κυριακή ή τη Δευτέρα τους αγώνες του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα κι έτσι οι παίκτες του δεν είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πρωτιά. Μόνο το 2006 ορίστηκε να δώσει το εναρκτήριο ματς της χρονιάς, με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Δέχθηκε όμως πρώτος γκολ από τον Γιώργο Μπάρκογλου στο 5’, προτού ο Ριβάλντο σκοράρει δύο φορές στο 67’ και το 87’ και του χαρίσει τη νίκη με 2-1.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το γκολ του Νινιάδη το 2001 είχε συνεχίσει ένα σερί επίτευξης του παρθενικού γκολ του πρωταθλήματος από παίκτες του Ολυμπιακού. Το 2000 ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 6-0 επί του Εθνικού Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Το 1999 ο Αλέξης Αλεξανδρής στο 3-0 επί της Προοδευτικής στο «Γ. Καραϊσκάκης» (ως τυπικά φιλοξενούμενοι οι «ερυθρόλευκοι»). Και το 1998 πάλι ο Τζόρτζεβιτς, στο 5-2 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News