Γιώργος Χελάκης: Η ανάγκη του Ολυμπιακού για ποιοτικές αφίξεις

ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ

Oι ωραιοποιήσεις του καλοκαιριού δεν βοηθούν ώστε να βγουν σωστά συμπεράσματα. Τα δε στοιχεία για να βγουν τα συμπεράσματα δεν προκύπτουν από τα αποτελέσματα αλλά από τις εμφανίσεις. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Προκύπτουν και από τα αποτελέσματα όταν ο αντίπαλος είναι μεγάλης δυναμικότητας. Οταν δεν είναι, το αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση. Ειδικά αν ο αντίπαλος βρεθεί να παίζει με δέκα παίκτες, όπως έγινε το βράδυ του Σαββάτου στον Βόλο.

Εδώ έρχεται και κουμπώνει η δήλωση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ότι είναι ευχαριστημένος από τη νίκη, αλλά όχι από την εμφάνιση. Πώς θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος όταν η ομάδα του ενώ έπαιζε για περίπου μια ώρα με παίκτη παραπάνω, έκανε μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού φάσεις για γκολ και πέτυχε μόλις ένα. Δεν χρειάστηκε να το κάνει πιο λιανά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Η παραγωγικότητα, η δημιουργία της ομάδας του κινήθηκε σε επίπεδα κάτω του μετρίου. Υπάρχει λοιπόν η επιλογή να σταθεί κανείς στην εξαιρετική εμφάνιση του Ζέλσον Μαρτίνς και στο σπουδαίο παιχνίδι που έκανε ο Σαντιάγκο Εσε.

Αν δεν δει παράλληλα την έλλειψη στη δημιουργία, τότε έχει δει καθαρά το δέντρο, αλλά με το δάσος… Με δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημαντική εκκρεμότητα με τον Ποντένσε που όλοι ξέρουμε πόσο καθοριστικός παίκτης είναι για τον Ολυμπιακό, η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται λες κι αυτοί που
είδαμε στο Πανθεσσαλικό θα είναι αυτοί που έτσι κι αλλιώς θα βλέπουμε από εδώ και πέρα.

Αν όμως υποτεθεί πως το οργανωτικό κομμάτι στην ομάδα του κυπελλούχου Ευρώπης έχει πέσει στους ώμους του Τσικίνιο, τότε στην περίπτωση που ο Πορτογάλος απουσιάσει ποιοι ώμοι θα αναλάβουν αυτή τη δουλειά.

Σε παλιότερο κείμενο είχα κάνει την εκτίμηση ότι οι ώμοι του Ποντένσε θα σηκώσουν το βάρος αυτό. Αν όχι είναι σαφές ότι θα αναζητηθούν άλλοι ώμοι. Ο Ολυμπιακός κατά παράδοση ενισχύεται μεταγραφικά στο τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη. Είναι περίπου βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει κι αυτή τη φορά. Θα γινόταν ανεξάρτητα από τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων πρωταθλήματος.

Οπως λέει ο Μεντιλίμπαρ, για να έρθει κάποιος θα πρέπει να φύγει κάποιος άλλος. Αυτή η συνθήκη με δεδομένη την επιθυμία του για συγκεκριμένο (περιορισμένο) αριθμό παικτών στο ρόστερ δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Κατά συνέπεια για κάθε έναν που θα έρχεται θα πρέπει να αδειάζει και μια θέση. Δεν το λες και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Λες όμως ότι η αγωνιστική ισχύ που επιβάλλεται να έχουν οι «ερυθρόλευκοι» για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, υπαγορεύει την ανάγκη για ποιοτικές αφίξεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News