Παναιτωλικός-Λαμία 0-1 :«Διπλό» στο ντεμπούτο Σατσιά

Η Λαμία κατάφερε να επικρατήσει 1-0 στο Αγρίνιο επι του Παναιτωλικού με γκολ του Βλαχομήτρου στο 65ο λεπτό προσφέροντας το ιδανικό ντεμπούτο για τον νέο της προπονητή Μαρίνο Σατσιά.

H Λαμία στο ντεμπούτο του Μαρίνου Σατσιά κατάφερε να πάρει το «διπλό» στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Το γκόλ για τους φιλοξενούμενους ο Ανέστης Βλαχομήτρος στο 65ο λεπτό. Δύο ακυρωθέν γκολ για τους γηπεδούχους με Τορεχόν (10′) και Λομόνακο (45′). Δύο αποβολές στο ματς πρώτη για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη στο 13ο λεπτό του Σιέλη ενώ για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε ο Γκίντο στο 83ο λεπτό. Χαμένο πέναλτι στο 87ο λεπτό για τον Παναιτωλικό με τον Φακούντο Ντίας.

Η εξέλιξη του ματς:

H Λαμία ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε με ένα σουτ του Φουρτάδο στο 3ο λεπτό με τον Παντελάκη να βάζει την κόντρα και τον Τσάβες να μπλοκάρει.

Ο Παναιτωλικός νόμιζε οτι βρήκε το 1-0 στο 10ο λεπτό όταν μετά απο εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Τορεχόν όπου απο δύσκολη γωνία σκόραρε αλλά ορθός το γκολ ακυρώθηκε για οφσαίντ του Ισπανού.

Δυό λεπτά αργότερα ο Σιέλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο ντεμπούτο του με τους “Αγρινιώτες” για φαούλ που δώθηκε μετά απο χρήση VAR στον Βλαχομήτρο.

Στο 24ο λεπτό ο Νούνες δοκίμασε ένα φιλόδοξο σούτ εκτός περιοχής χωρίς να ανησυχεί τον Αργεντίνο κίπερ.

Στο 32ο λεπτό μετά το λάθος του Γιαννούτσου ο Λομόνακο εφύγε ολομόναχος τετ α τετ με τον Κόστιτς που όμως τον σταμάτησε με το δεξί χέρι του, δευτερόλεπτα μετά ο Τσάβες με γέμισμα παραλίγο να θυμίσει Τσαντσάρεβιτς σκοράροντας απο την εστία του, αλλά ο Σέρβος κίπερ έκανε τα βήματα πίσω και απόκρουσε.

Στο 42ο λεπτό μετά απο λάθος γύρισμα του Φουρτάδο παραλίγο να μπεί ένα απίθανο αυτογκόλ με τον Κόστιτς να διώχνει όπως-όπως με κεφαλιά.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Λομόνακο πέτυχε ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι για να δώσει προβάδισμα στον Παναιτωλικό που όμως ακυρώθηκε για οριακό οφσαίντ κάτι που κατοχύρωσε και ο VAR.

Στο 56ο λεπτό η Λαμία επειχήρησε το πρώτο απειλητικό σουτ του δευτέρου μέρους με τον Σαραμαντά να εκτελεί αλλά ο Τσάβες είχε απάντηση στην κλειστή του γωνία.

Στο 65ο λεπτό η -ανώτερη στο δεύτερο μέρος- Λαμία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Βλαχομήτρο να νικάει τον Τσάβες με κεφαλιά μετά απο σέντρα του Φουρτάδο.

Ο Παναιτωλικός πίεσε μετά το γκόλ με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Τορεχόν στο 81ο λεπτό με την μπάλα μετά απο εκτέλεση φάουλ να πέφτει στα πόδια του στο ύψος του πέναλτι αλλα σουτ του να καταλήγει στα σώματα των αντιπάλων.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκίντο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη για σκλήρο μαρκάρισμα στον Παντελάκη, επαναφέροντας πάλι τις αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι.

Στο 87ο λεπτό η πίεση του Παναιτωλικού απέδωσε καρπούς με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι μετά απο χέρι του Κορνέζου στην περιοχή όμως ο Ντίας παρότι ξεγέλασε τον Κόστιτς στέλνοντας τον στην αντίθετη γωνία έστειλε την μπάλα στην κάθετη δοκό του Σέρβου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων χωρίς όμως να βρούν το γκόλ της ισοφάρισης.

Οι συνθήσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες , Λιάβας, Παντελάκης (84′ Τσελίκοβιτς), Σιέλης , Μαυρίας, Πέρες (84′ Λαχούντ), Μπελεβώνης (74′ Νικολάου), Μπουζούκης (74′ Κοντούρης), Τορεχόν , Ντίαζ, Λομόνακο (69′ Μαϊντέβατς).

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς , Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε,  Ντεντάκης (46′ Ραντόνια), Νούνιες (68′ Μπίκοβ), Αθανασακόπουλος (46′ Γκουίντο), Σαραμαντάς (68′ Ρινγκ) , Φουρτάδο, Μέκιτς ,  Βλαχομήτρος (84′ Δοϊρανλής).

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News