ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΙΛΑΝ 3-2: Η Μίλαν... ξεναγήθηκε με «παλαβή» τριάρα στο «Άνφιλντ»

Στην πρώτη επίσκεψη της ιστορίας της στο «Άνφιλντ» η Μίλαν πήγε να γυρίσει… χαμένο παιχνίδι, αλλά ο Χέντερσον χάρισε σπουδαία νίκη στη Λίβερπουλ με 3-2 σε… τρελό ματς!

Αν κάποιος έχει ζήσει τον ιστορικό τελικό Μίλαν – Λίβερπουλ το 2005 στην Κωνσταντινούπολη, προφανώς και πιστεύει ότι έχει ζήσει τα πάντα σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ε, το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο «Άνφιλντ» στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ανταγωνίζεται σε επίπεδο… ποδοσφαιρικής παλαβομάρας ακόμη και τον μυθικό τελικό της Πόλης! Απίθανη εναλλαγή συναισθημάτων, σκηνοθεσία κόντρα σε κάθε μορφής λογική και τελικά… παρά ένα γκολ επανάληψη του 3-3 του αλησμόνητου τελικού, καθώς η Λίβερπουλ έφτασε στη νίκη με 3-2 πολύ πιο αγχωτικά απ’ ότι φανέρωνε το εντυπωσιακό της μπάσιμο στο ματς. 

Βέβαια, υπάρχει και μια καθαρά αγωνιστική εξήγηση για όσα είδαμε στο πρώτο τρελό ενενηντάλεπτο των δύο ομάδων στο φετινό Champions League. Ο Γιούργκεν Κλοπ επέλεξε να ξεκουράσει στην πρεμιέρα των ομίλων τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και αποδείχτηκε, για πολλοστή φορά, ότι ο Ολλανδός… δεν έχει την πολυτέλεια να παίρνει ανάσες!

Η απουσία της ηρεμίας και της σιγουριάς που προσφέρει σε όλους τους συμπαίκτες του ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» έγινε αισθητή ακόμη και σε ένα παιχνίδι που η Λίβερπουλ κυριάρχησε, αλλά κατάφερε να δεχτεί δύο γκολ σε ένα δίλεπτο και να το μετατρέψει σε… ροντέο.

Αντί να πάνε στα αποδυτήρια με… 3-0 πήγαν με 1-2!

Το ρολόι στο «Άνφιλντ» σημαδεύει το 20ό λεπτό. Η στατιστική υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ προσφέρει στους τηλεθεατές τα στοιχεία της αναμέτρησης, που απλά αποτυπώνουν το ανελέητο σφυροκόπημα των γηπεδούχων στους φιλοξενούμενους.

Για είκοσι λεπτά, ουσιαστικά υπήρχε ένα ποδοσφαιρικό «στραγγάλισμα» της Μίλαν από τη Λίβερπουλ και ένας ηρωϊκός Τομόρι να παλεύει μόνος του με απίθανα τάκλιν να αποσοβήσει βέβαια γκολ για την ομάδα του. Τα κατάφερε στο 5’ σε σουτ του Ζότα, τα κατάφερε στο 12’ σε προσπάθεια του Σαλάχ, πάλεψε να σώσει τον Μενιάν και στο 9’ αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την μπάλα στο δυνατό σουτ του Αλεξάντερ Άρνολντ, της άλλαξε πορεία και την έστειλε να «καρφωθεί» στα δίχτυα του Γάλλου τερματοφύλακα.

Μόλις σε ένα τέταρτο παιχνιδιού οι «κόκκινοι» είχαν επιχειρήσει 14 τελικές (!), είχαν χάσει πέναλτι (όταν μετά από καθαρό χέρι του Μπενασέρ, ο Μενιάν νίκησε διαδοχικά τον Σαλάχ από τα έντεκα βήματα και τον Ζότα που πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε να τον «εκτελέσει» με κοντινή κεφαλιά) και τίποτα, μα τίποτα δεν προδίκαζε τι θα ακολουθούσε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Μέσα σε ένα… τρελό δίλεπτο, η Μίλαν που δεν είχε πάρει ανάσα και που ευχαριστούσε το Θεό που δεν βρισκόταν με δύο και τρία γκολ διαφορά πεσμένη στο καναβάτσο, όχι μόνο ξεμύτισε για πρώτη φορά από την περιοχή της, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά έφτασε στην ολική ανατροπή στο 42’ και στο 44’, αρχικά με τον Ρέμπιτς και στη συνέχεια με κοντινή προβολή του Μπραχίμ Ντίαζ.

Ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που το… ηφαίστειο του «Άνφιλντ» έμοιαζε να φτάνει θερμοκρασία… υπό του μηδενός. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το σενάριο που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του, ούτε καν οι απογοητευμένοι οπαδοί της Μίλαν που έβλεπαν την πρώτη επίσκεψη της ομάδας τους στο σπίτι των «κόκκινων» να εξελίσσεται σε ποδοσφαιρικό εφιάλτη. Το φινάλε του ημιχρόνου, όμως, τους βρήκε να… πετούν στον έβδομο ουρανό και να γιορτάζουν τα γκολ των «ροσονέρι» που μάλιστα σημειώθηκαν μπροστά στο δικό τους «πέταλο».

Αντί να βγουν από τα αποδυτήρια με 1-3, βγήκαν με… 2-2!

Τα τρελά και παλαβά, όμως, δεν σταμάτησαν με την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, οι φίλοι της Μίλαν εκτοξεύτηκαν ξανά από τα καθίσματά τους πιστεύοντας ότι η ομάδα τους είχε διευρύνει τη διαφορά του υπέρ της σκορ στο 3-1. Ωστόσο ο Τεό Ερνάντεζ ήταν ακάλυπτος στο σημαιάκι του κόρνερ και το γκολ που σημείωσε ο Ρέμπιτς δεν μέτρησε ποτέ.

Το τρολάρισμα των… θεών του ποδοσφαίρου στους φίλους των δύο ομάδων δεν έμελλε να έχει τελειωμό. Δύο λεπτά αργότερα ο Οριγκί σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος νίκησε με κοντινή προβολή τον Μενιάν, αλλά ούτε καν μπήκε στον κόπο να πανηγυρίσει πιστεύοντας ότι βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Το ριπλέι, όμως, έδειξε ότι ο «μπόμπερ» της Λίβερπουλ καλυπτόταν από τον Καλάμπρια και από το πουθενά οι «κόκκινοι» βρέθηκαν να έχουν ισοφαρίσει σε 2-2.

Με τις δύο ομάδες να παλεύουν να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν άμεσα την κλονισμένη αυτοπεποίθησή τους, μετά το τραγικό φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και άρχισαν να μεταφέρουν σταδιακά το παιχνίδι ξανά προς τα καρέ των «ροσονέρι». Σε ένα τρελό σενάριο, όμως, ήταν απόλυτα φυσιολογικό να μην προκύψει και… αναμενόμενος σκόρερ. Στο 69′ η μπάλα προσγειώθηκε στα πόδια του Χέντερσον έξω από την περιοχή της Μίλαν και ο αρχηγός της Λίβερπουλ την έστειλε συστημένη με απίθανο βολέ στην κίνηση να αναπαυθεί στη δεξιά γωνία του Μενιάν και να αποκαταστήσει την τάξη υπέρ των “reds”. Πρώτο τρίποντο για τους «κόκκινους», πρώτη ματσάρα στον «όμιλο του θανάτου»! 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Γκόμεζ, Κεϊτά (71′ Τιάγκο), Φαμπίνιο, Χέντερσον (84′ Μίλνερ), Σαλάχ (84′ Τσάμπερλεϊν), Ζότα (71′ Τζόουνς), Οριγκί (63’ Μανέ)

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Τεό Ερνάντεζ, Καλάμπρια, Τομόρι, Κιάερ, Κεσιέ, Μπενασέρ (71′ Τονάλι), Ραφαέλ Λεάο (62′ Ζιρού), Μπραχίμ Ντίαζ, Σαλεμάκερς (62’ Φλορέντσι), Ρέμπιτς (83′ Μαλντίνι)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News