Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Πέντε άγνωστες ιστορίες για τον Φακούντο Πελίστρι!

Ο χαρισματικός εξτρέμ απο την Ουρουγουάη καταφθάνει στον Παναθηναϊκό και το Sportday.gr σας παρουσιάζει πέντε πράγματα που -ίσως- δεν γνωρίζατε γι’αυτόν.

Με αφορμή την επικείμενη μετακίνηση του Φακούντο Πελίστρι στον Παναθηναϊκό σας παρουσιάζουμε πέντε πράγματα που -ίσως- δεν γνωρίζατε για τον νεαρό εξτρέμ.

Ο Φορλάν και η Πενιαρόλ

Ο Φακούντο Πελίστρι μπορεί να έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, όμως ανδρώθηκε και αναδείχθηκε στην Πενιαρόλ υπο τις οδηγίες του θρύλου του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης Ντιέγκο Φορλάν, με τον ίδιο να συμβουλεύει τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ το καλοκαίρι του 2020 να υπογράψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον 18χρονο τότε εξτρέμ.

Οι διάσημοι “μνηστήρες” και τα λόγια του Ρικέλμε

Το 2019 και όταν ο Πελίστρι έκανε το πρώτο του ξεπέταγμα στην ανδρική ομάδα της Πενιαρόλ δεν ήταν λίγοι οι μεγάλοι σύλλογοι που τον παρακολουθούσαν. Μπόκα, Ατλέτικο, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Σίτυ έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τον τότε 18χρονο Φακούντο, με τον Χουαν Ραμόν Ρικέλμε αντιπρόεδρο και θρύλο της Μπόκα Τζούνιορς μάλιστα να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν παίκτες σαν αυτόν πλέον με τόσο “θράσος” και θάρρος με την μπάλα στα πόδια.

 Η συνύπαρξη του με τον Αλόνσο

Στον Παναθηναϊκό ο Πελίστρι θα συναντήσει και έναν “παλιό” του γνώριμο τον Ντιέγκο Αλόνσο, ο νυν προπονητής του “Τριφυλλιού” υπήρξε εκλέκτορας της Εθνικής Ουρουγουάης απο το τον Γενάρη του 2022 μέχρι το Φεβρουάριο του 2023. Με αυτόν στο παγκό της “Σελέστε” ο Πελίστρι έκανε το ντεμπούτο του στις 28 Ιανουαρίου του 2022 στην νίκη επί της Παραγουάης με 1-0 αγωνιζόμενος 70 λεπτά ενω συνολικά στην εποχή Αλόνσο κατέγραψε 10 συμμετοχές,τρεις από αυτές ήρθαν στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ οπου αγωνίστηκε 182 απο τα διαθέσιμα 270 λεπτά ενώ η Ουρουγουάη αποκλείστηκε στους ομίλους, μοιράζοντας τρία γκολ

Το σχολείο και η καριέρα μετά το ποδόσφαιρο

Ο Πελίστρι μπορεί να είναι μόλις 22 ετών, όμως έχει ήδη προνοήσει για το μέλλον του μετά το ποδόσφαιρο αφού μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο ιδιωτικό πολύγλωσσο λύκειο όπου  φοιτούσε παρακολούθησε σπουδές στην αρχιτεκτονική ενώ στο σχολείο ήταν εξαιρετικός και στα Μαθηματικά

Uno,two, trois

Ο πρώην εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ομιλεί τρείς γλώσσες συγκεκριμένα ο 22χρονος ομιλεί φυσικά Ισπανικά όπου είναι και η μητρική του γλώσσα, οπώς επίσης μιλάει πολύ καλά Αγγλικά αλλά και Γαλλικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News