Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του Παναθηναϊκού

Το πιο δύσκολο πράγμα για τον Παναθηναϊκό είναι να κοπάσει τον ενθουσιασμό που έφερε μία ευρεία νίκη και να χτίσει πάνω στο μομέντουμ, ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα

Η σκόνη έκατσε, η θριαμβολογία κόπασε και ο Παναθηναϊκός καλείται να κοιτάξει μπροστά. Το άμεσο μέλλον, τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η βαθμολογική εικόνα με τους “πράσινους” στην πρώτη θέση θα ήταν ωραία αν το πρωτάθλημα τελείωνε την πρώτη αγωνιστική. Μόνο που δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος και ο Παναθηναϊκός θα μετρηθεί με τις αντοχές του και κυρίως με τον περσινό εαυτό του.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αναγκασμένη να κοιτάξει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό με τον Απόλλωνα και το θριαμβευτικό 4-0 που έφερε ενθουσιασμό και παχυλούς τίτλους στα Μέσα έχει ήδη μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού δουλεύει πάνω στο ματς των “Ζωσιμάδων” κυρίως σε ό,τι αφορά το συναισθηματικό κομμάτι, όχι μόνο το τακτικό.

Βλέπετε, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να κοπάσεις τον ενθουσιασμό που έφερε μία ευρεία νίκη. Και ακόμα δυσκολότερο είναι να συνεχίσεις στο ίδιο τέμπο και να χτίσεις πάνω στο μομέντουμ. Οι “πράσινοι” έχουν μπροστά τους μία ομάδα που έφυγε με νίκη μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Όποια κι αν ήταν η εικόνα της συγκεκριμένης αναμέτρησης, το αποτέλεσμα μετράει και ο ΠΑΣ ξεκίνησε με μία εντυπωσιακή νίκη το πρωτάθλημα αποκτώντας και αυτός, από την πλευρά του, το μομέντουμ.

Το Σάββατο θα μπουν στο χορτάρι δύο ομάδες που θέλουν να χτίσουν πάνω στα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός ήταν πέρυσι μία ομάδα “κρύο-ζέστη”. Μπορεί να έβαζε τρία γκολ στον ΠΑΟΚ ή να κέρδιζε τον Ολυμπιακό και να γκέλαρε με τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Γιοβάνοβιτς και συνάμα θα είναι μία απόδειξη ότι η φετινή ομάδα δεν είναι “μπάτε σκύλοι”.

Ο Παναθηναϊκός θέλει το αποτέλεσμα στην έδρα του “Αγιαξ της Ηπείρου” ακριβώς γι’ αυτό. Για να δείξει σε όλους κυρίως στους συνδιεκδικητές των υψηλών θέσεων πως πρόκειται για μία ομάδα που φέτος θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Σοβαρότητα, πειθαρχία, αποτελεσματικότητα. Αυτά τα τρία στοιχεία θέλει ο Γιοβάνοβιτς να καθορίζουν το παιχνίδι της ομάδας του.

Οτιδήποτε εκτός από νίκη επί του ΠΑΣ τη 2η αγωνιστική θα συνιστά αποτυχία και θα πετάξει στον κάλαθο των σκουπιδιών την εντυπωσιακή πρεμιέρα. Ειδικά τώρα που “ζεστάθηκε” ο κόσμος και βρήκε λόγο για να ασχοληθεί ξανά με την αγαπημένη του ομάδα. Είπαμε, το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Τώρα άρχισε!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News