Υπεράνω Όλων: Δόξα στα παιδιά σου Ολυμπιακέ

Οι Θρυλικοί Νέοι δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτε στον αποψινό ιστορικό τελικό στον «Μαρακανά», αντιθέτως τα οφέλη για όλους θα είναι πολλαπλά, ανεξαρτήτως της έκβασης του αγώνα και του αποτελέσματος.

Αυτή και αν λογίζεται ως επιτυχία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συμμετοχή της Κ19 του Ολυμπιακού στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, στο θρυλικό Μαρακανά της Βραζιλίας απέναντι στην Φλαμένγκο , δείχνει ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα. Ότι μπορούν να στελεχώσουν στο μέλλον την επαγγελματική ομάδα και την Εθνική Ελλάδος. Αρκεί να συνεχίσουν με την ίδια και μεγαλύτερη όρεξη την δουλειά για να φτάοσυν στο κορυφαίο επίπεδο.

Ήδη οι Κ. Κωστούλας και Σίνα πήγαν στην Ρίο Άβε για να πάρουν παιχνίδια και να δοκιμαστούν σε συνθήκες ξένου Πρωταθλήματος. Οι Κουτσίδης, Μπακούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Χ. Κωστούλας, πήραν μέρος στην προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας και είναι στην ευχέρεια του Μεντιλίμπαρ ποιοι θα συνεχίσουν να ανήκουν στο ρόστερ της, και ο Κουτσογούλας πήγε κ αυτός δανεικός στον Πανσερραϊκό.

Θα είναι κρίμα να μην βγουν αν όχι όλοι οι περισσότεροι απο αυτή την μέχρι τώρα άκρως πετυχημένη φουρνιά.

Γιατί απο δω και μπρος αρχίζουν τα δύσκολα. Από δω και μπρος “χάνονται” οι περισσότεροι, μένοντας στάσιμοι. Ούτε πρέπει να απογοητεύονται όσοι πηγαίνουν δανεικοί. Ίσα- ίσα, εκεί είναι που πρέπει να δουλέψουν ακόμη περισσότερο για να γυρίσουν έτοιμοι.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα απο τον Τσιμίκα δεν υπάρχει. Όπως και παράδειγμα προς μίμηση είναι και ο Ρέτσος. Πήγε με μεταγραφή στην Λεβερκούζεν με 18.000.000 ευρώ, είχε την ατυχία να τραυματιστεί, αλλά δεν το έβαλε κάτω και η επιμονή του δικαιώθηκε. Μετά απο μια σειρά δανεισμών σε Σέφφιλντ Γ. , Σεντ Ετιέν, Βερόνα , όχι μόνο επέστρεψε στον Ολυμπιακό, αλλά στέφθηκε τροπαιούχος Ευρώπης και στα 26 του πλέον θεωρείται και ως ο βασικός ξανά δεξιός στόπερ της ομάδας.

Τα βλέμματα των σκάουτερ των μεγάλων κλαμπ της Ευρώπης θα είναι στραμμένα στα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού και της Φλαμένγκο. Δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτε, αντιθέτως τα οφέλη για όλους θα είναι πολλαπλά, ανεξαρτήτως της έκβασης του αγώνα και του αποτελέσματος. Σίγουρα ενδεχόμενη κατάκτηση θα ανεβάσει κ άλλο τις μετοχές τους και το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά η παρουσία και μόνο στον τελικό συνιστά απο μόνη της τεράστια επιτυχία. Πόσο μάλλον για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες στο Ρέντη. Αυτό και αν είναι επιτυχία κυρίως για το μέλλον.

Ποιο Ελληνόπουλο θα διστάσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του για να ενταχθεί στον κορυφαίο σύλλογο της Ελλάδος; Να ζήσει και το ίδιο μαγικές στιγμές; Να προετοιμάζεται με την μεγάλη ομάδα, να μετέχει στις αποστολές του εξωτερικού, να τραβάει επάνω του τα βλέμματα απο την Ευρώπη;

Όλα παίζουν ρόλο, και η τύχη , και η προσπάθεια, και οι εγκαταστάσεις, και οι προπονητές, και οι συνθήκες. Για τα τρία τελευταία εγγυάται ο Ολυμπιακός. Για τα πρώτα δύο, με την τύχη δεν μπορεί να τα βάλει και να την προσδιορίσει κανείς, και η προσπάθεια ανήκει σε αυτά τα παιδιά. Επιτυχία λοιπόν δεν είναι μόνο η συμμετοχή στον τελικό η, η κατάκτηση του τροπαίου, αλλά η καθιέρωση στο ύψιστο επίπεδο. Το πρώτο το κατάφεραν. Αν θα αρπάξουν την ευκαιρία απο τα μαλλιά θα το δούμε στο εγγύς μέλλον. Προς το παρόν ας ευχαριστηθούν κάθε λεπτό, κάθε στιγμή απο το όνειρο τους που έκαναν πραγματικότητα. 90΄λεπτά στο Μαρακανά, ας δοξάσουν την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό, και τον ίδιο τους τον εαυτό. Καλή επιτυχία ρε μάγκες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News