ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Στο τραπέζι οι Ζιγκό, Κόλεϊ, Βιετέσκα για το κέντρο της άμυνας

Οι περιπτώσεις που εξετάζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για την κάλυψη των κενών που άφησαν οι Κουλιεράκης και Εκονγκ.

Η απόφαση είναι ειλημμένη. Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί προκειμένου μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να έχει προσθέσει στο ρόστερ του τουλάχιστον έναν κεντρικό αμυντικό και έναν αμυντικό μέσο.

Να θυμίσουμε πως στην Ελλάδα η αυλαία πέφτει στις 11 Σεπτεμβρίου, όμως υπάρχει και η καταλυτική ημερομηνία της 4ης Σεπτεμβρίου όταν και λήγει η προθεσμία δήλωσης της λίστας για τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει σχεδόν εξασφαλισμένη παρουσία του Γιουρόπα Λιγκ μετά τη νίκη του με 4-0 επί της Σάμροκ Ρόβερς στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ.

Οσο αποφασισμένοι είναι οι ιθύνοντες των πρωταθλητών για την ενίσχυση του ρόστερ, που είναι επιτακτική βάσει των αγωνιστικών αναγκών που είτε υπήρχαν (στα χαφ) είτε προέκυψαν, άλλο τόσο αναποφάσιστοι είναι στο ποιοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα επιλέγουν.

Και αυτό διότι από τη μια υπάρχουν κάποια ανοικτά «μέτωπα» και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που απασχολούν (και υπάρχουν συζητήσεις), από την άλλη καταγράφονται διάφορες «καραμπόλες» που φέρνουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στο προσκήνιο, που μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν βρισκόταν στις λίστες των υπό παραχώρηση παικτών των ομάδων στις οποίες ανήκουν.

Ο 30χρονος Γάλλος στόπερ της Μαρσέιγ Σαμουέλ Ζιγκό εξακολουθεί να περιμένει από τον ατζέντη του μια πρόταση από τη Σαουδική Αραβία, με τον ΠΑΟΚ να τον έχει προσεγγίσει και να τηρεί στάση αναμονής.

Η περίπτωση του Ματέους Βιετέσκα, του 27χρονου Πολωνού κεντρικού αμυντικού της Κάλιαρι επανήλθε στο προσκήνιο. Πρόκειται για αμυντικό που βρίσκεται στις λίστες του ΠΑΟΚ χωρίς να έχει προταθεί. Ξεκίνησε ως βασικός στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν αλλά υπάρχουν ενδείξεις πως η ιταλική ομάδα θα συζητούσε μια πρόταση.

Η περίπτωση Κόλεϊ

Mε τον ΠΑΟΚ συνέδεσαν στην Τουρκία τον Ομάρ Κόλεϊ, τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό από την Γκάμπια που ανήκει στην Μπεσίκτας και μάλιστα ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός, έχοντας αγωνιστεί στα τρία από τα τέσσερα ματς που έχει δώσει η τουρκική ομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τουρκικά Μέσα, ο Δικέφαλος έχει προτείνει συμβόλαιο 1+1 έτους στον Κόλεϊ, και περιμένει την απάντηση του. Αυτό που φαίνεται να έχει συμβεί στην περίπτωση του Ομάρ Κόλεϊ είναι πως ο ποδοσφαιριστής προτάθηκε στους «ασπρόμαυρους» πριν από σχεδόν ένα μήνα, η περίπτωσή του συζητήθηκε εσωτερικά και αρχικά δεν προχώρησε για διάφορους λόγους.

Τα δεδομένα που υπήρχαν στον ΠΑΟΚ άλλαξαν, με τους «ασπρόμαυρους» να ανοίγουν το φάκελο του Ομάρ Κόλε. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται στην Τουρκία, το γεγονός πως έχει αγωνιστεί ως βασικός στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν προεξοφλεί και τη διάθεση της Μπεσίκτας να τον κρατήσει ή να στηριχθεί επάνω του καθώς η τουρκική ομάδα αναζητά κεντρικό αμυντικό και όσο δεν βρίσκει, δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις υπάρχουσες λύσεις.

Ο 31χρονος από τη Γκάμπια έχει αγωνιστεί σε ΚuPS (Φινλανδία), Τζουργκάρντεν, Γκενκ και Σαμπντόρια, από την οποία η Μπεσίκτας τον αγόρασε έναντι 2,5 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2023, ενώ την περσινή σεζόν κατέγραψε 33 συμμετοχές και 8 γκολ.

Τη δεδομένη στιγμή, η υπόθεση που αφορά τον Ομάρ Κόλεϊ είναι μεν στο προσκήνιο αλλά ο ΠΑΟΚ τη «δουλεύει» παράλληλα με αυτή του Ζιγκό, που εξακολουθεί να είναι ο Νο1 στόχος από τη λίστα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το ιδανικό για τον ΠΑΟΚ θα ήταν να έχει «σταντ μπάι» τον Κόλεϊ και να περιμένει τον Ζιγκό…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News