Αποθέωση Ολυμπιακού από Φιλίπε Λουίς: «Τέλεια ομάδα τακτικά – Δύσκολο να τους κάνεις φάσεις»

Ο προπονητής της ομάδας Νέων της Φλαμένγκο, Φιλίπε Λουίς, «έσταξε μέλι» για την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό και την ομάδα Νέων του, ο προπονητής της Φλαμένγκο, Φιλίπε Λουίς. Ο παλαίμαχος αριστερός οπισθοφύλακας με την σπουδαία καριέρα, αναγνώρισε την εξαιρετική προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» στον τελικό του Διηπειρωτικού U20, όπου βρήκε νικητές τους Βραζιλιάνους με 2-1, με τέρμα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην αμυντικός των Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης (μεταξύ άλλων ομάδων), χαρακτήρισε τους πρωταθλητές Ελλάδας ως μία τέλεια τακτικά ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πόσο τους δυσκόλεψε στην δημιουργία φάσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του τροπαίου. Έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα με μια εξωπραγματική ομάδα. Όπως έλεγε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν είναι ποτέ εύκολο να επιτεθείς απέναντι σε μια ομάδα με διάταξη 5-4-1. Προτιμήσαμε να γεμίσουμε το κέντρο αλλά ήταν δύσκολο να μπούμε μέσα στην περιοχή.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Μίλαν και την Μπάγερν και τακτικά είναι μια τέλεια ομάδα. Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ευκαιρίες αλλά τα καταφέραμε. Ήταν σημαντικό που βοήθησαν οι ποδοσφαιριστές από τον πάγκο μας. Έχω ένα σύνολο που όλοι μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν καλύτερη την ομάδα. Τα δύο γκολ άλλωστε ήρθαν από παίκτες που ήταν αναπληρωματικοί κι αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News