ΠΑΟΚ: Οι μεταγραφές, ο Σορετίρε και η σύμπτωση που πρέπει να επαναληφθεί

Οταν θέλει, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ντριμπλάρει μια χαρά, όπως έκανε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον Παναιτωλικό. Και ο Σορετίρε ντριμπλάρει καλά. Ο Αντώνης τσακαλέας μιλά για την τελευταία βραδιά του Αυγούστου στην Τούμπα.

Η Τούμπα θα ξανανοίξει σε τρεις εβδομάδες, όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Στην τελευταία αναμέτρηση του Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ, με ένα γεμάτο και κυρίως πειστικό δεύτερο ημίχρονο, «έσβησε» τη μέτρια εικόνα του πρώτου και βγήκε πολλαπλά κερδισμένος.

Για αρχή πήρε τους τρεις βαθμούς, κάτι που τον «έκαιγε». Τη νίκη «κλείδωσε» το πρώτο γκολ του Τάρικ Τισουντάλι, με τον Μαροκινό να συστήνεται στην Τούμπα με ένα γκολ «περνάω τη μπάλα από το μάτι της βελόνας». Είναι από τα γκολ που φτιάχνουν την κερκίδα. Δεν είναι εντυπωσιακό, δεν είναι για highligt, αλλά το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το «από την πέρασες ρε άτιμε….»

«Χωριανοί, σκόραρε ο φορ!»

Αφήστε που το γκολ του Τισουντάλι είναι το πρώτο που βάζει ένα σέντερ φορ φέτος. Ο ΠΑΟΚ μετρά 18 γκολ, εκ των οποίων το ένα είναι αυτογκολ, και ο Τισουντάλι είναι ο πρώτος φορ που σκοράρει φέτος. Ο Δικέφαλος έχει ήδη 11 διαφορετικούς σκόρερ. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου 2.0. Πέρυσι έλεγαν πολλοί «και που να αρχίσουν να σκοράρουν και οι φορ». Θα γίνει και αυτό. Τσάλοφ και Τισουντάλι δείχνουν πως έχει γίνει το περιβόητο upgrade στην επίθεση.

Καλώς ήρθες Σορετίρε

Η Τούμπα υποδέχθηκε τον Σόλα Σορετίρε με ένα ζεστό χειροκρότημα, με τον 20χρονο να «απαντά» με μια εμφάνιση «τόσο-όσο». Μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα από ένα 10λεπτο; Όχι. Οπως, αν δεν τα πήγαινε καλά, θα ερχόταν το «πρώτο του παιχνίδι είναι, ψάχνει πατήματα, θέλει χρόνο» έτσι και με ένα καλό δεκάλεπτο δεν πρέπει να πας στο «παικτάρα είναι, το έδειξε με τη μια». Αυτό που κρατάω από τον Σορετίρε είναι ότι μπήκε με διάθεση να δείξει στον προπονητή του ότι μαθαίνει. Μπήκε με σκοπό να συνδυαστεί, να γίνει κομμάτι του συνόλου. Δεν μπήκε για να «κάνει το κομμάτι» του.

Η «άμυνα» του Λουτσέσκου για τις μεταγραφές

Στον Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αρέσουν οι ερωτήσεις για τις μεταγραφές. Δεκτό. Αλλά θα πρέπει να γίνει δεκτό και από εκείνον πως συχνά – πυκνά θα γίνονται ερωτήσεις και ας απαντάει κάθε φορά πως «θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς που ασχολούνται με αυτά τα θέματα». Και να σας πω την αλήθεια, εδώ που φτάσαμε χρονικά, τον δικαιολογώ τον Λουτσέσκου να μη θέλει να μιλήσει. Πάμε προς τα… χασομέρια της μεταγραφική περιόδου όποτε δεν έχουν νόημα τα λόγια αλλά οι πράξεις. Ο Λουτσέσκου πάντα παίζει άμυνα στις μεταγραφές. Εχει τους λόγους του.

Μεγάλο ζητούμενο το 3Χ3 με… σύμπτωση

Με το 4-0 επί της Σάμροκ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε το δικαίωμα να έχει από τώρα στο μυαλό του την αναμέτρηση στο Περιστερί. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το 3Χ3 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, κάτι που έχει να κάνει από τη σεζόν 2019-20, όταν και την τρίτη αγωνιστική είχε επικρατήσει του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Να πάρει το πρώτο εγχώριο «διπλό» και να πάει στη διακοπή με τις μεταγραφές που θα έχει κάνει σε χαφ και στόπερ για να ετοιμαστεί για το δεύτερο κομμάτι της σεζόν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News