Σβεν Γκόραν Ερικσον: Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία

Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον πάλεψε σκληρά με τον καρκίνο, όμως έχασε την μάχη και «έφυγε» από την ζωή στα 76 του χρόνια.

Η είδηση του θανάτου του Σβεν Γκόραν Ερικσον έχει βυθίσει στο πένθος το χώρο του ποδοσφαίρου, με πολλούς ανθρώπους του λαοφιλέστερου αθλήματος να εκφράζουν τα συλληπητηρία τους.

Λίγο καιρό πριν, ο σπουδαίος προπονητής είδε την ζωή του να γίνεται ντοκιμαντέρ από την Amazon, με τον ίδιο να προβαίνει σε συγκινητικές δηλώσεις για το τελευταίο στάδιο της ζωής του, αλλά και για όσα είχε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ένα από αυτά τα επεισόδια του ντοκιμαντέρ, είχε πει πόσο πολύ εκτιμά τις βόλτες στην λίμνη Fryken που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, λέγοντας πως όταν έρθει η μέρα που θα φύγει από αυτόν τον κόσμο, θα ήθελε οι στάχτες του να πεταχτούν εκεί.

«Πάντα πίστευα ότι ήταν ένα καλό μέρος. Η στάχτη μου μπορεί να πεταχτεί στο νερό εδώ».

Ο καλός του φίλος και δικηγόρος, Άντερς Ρούνεμπιερ, είχε δηλώσει για την αγάπη του Ερικσον για την συγκεκριμένη λίμνη:

«Δυστυχώς η υγεία του δεν το επέτρεπε (σ.σ. να κάνει βόλτες στην λίμνη). Γνωρίζω τον Σβεν και πώς νιώθω; Νιώθω λυπημένος, αλλά χαίρομαι που τον γνωρίζω και ξέρω ότι μπορώ ακόμα να τον δω. Αυτή είναι η στάση μου. Είναι απίστευτος άνθρωπος.

Δυστυχώς δεν μπορούσε να περπατήσει γύρω από τον Fryken. Δυστυχώς η υγεία του Σβεν δεν του επέτρεπε να συνεχίσει να περπατά εκεί. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για αυτόν.

Ήταν πραγματικά γενναίος. Θέλω να τον θυμάμαι ως έναν ευγενικό και ζεστό άνθρωπο. Και αξιοζήλευτο για όλα όσα έχει πετύχει».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News