ΑΕΚ Μεταγραφές: Πιέζει μέχρις εσχάτων για Φοφανά

Η ΑΕΚ εντείνει την πίεση που ασκεί στην Τσέλσι ώστε να πειστεί να της δώσει τον Νταβίντ Ντατρό Φοφανά, έχοντας και άλλη περίπτωση στα ραντάρ της από την Αγγλία σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η υπόθεση αυτή.

Η επιμονή της ΑΕΚ να φέρει στις τάξεις της τον Νταβίντ Ντατρό Φοφανά, ο οποίος δεν υπολογίζεται από την Τσέλσι είναι παροιμιώδης. Για αυτόν τον λόγο έστειλε και τον εκτελεστικό διευθυντή της Παναγιώτη Κονέ για να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση αυτή. Αυτό όμως που κάνει εκπληκτική εντύπωση είναι το γεγονός ότι παρότι η Τσέλσι έθεσε στο τραπέζι το μοναδικό ενδεχόμενο της πώλησης και όχι του δανεισμού, η «Ένωση» δεν έκανε ούτε βήμα πίσω.

Αναμφίβολα, η δευτεραθλήτρια Ελλάδος δεν δύναται να δώσει ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ που ζητά η Τσέλσι για τον Φοφανά. Ωστόσο, έχει δύο πλεονεκτήματα: Το πρώτο είναι η δυνατότητα παροχής επιλογών στους Λονδρέζους για να κλειστεί η συμφωνία και το δεύτερο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλος «μνηστήρας» από μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης που να θέλει να εντάξει τον Ιβοριανό φορ, ο οποίος απλώς θα δηλώνει παρών στις προπονήσεις και θα τις παρακολουθεί. Η Τσέλσι χρειάζεται να απαλλάξει το ρόστερ της από παίκτες και πάνω σε αυτό ποντάρει η ΑΕΚ, κάτι που της δίνει τη δυνατότητα να επιμείνει.

Βεβαίως υπήρξε τις τελευταίες ώρες έντονη φημολογία, πως το ταξίδι του Κονέ στην Αγγλία δεν σχετίζεται μόνο με τις διαπραγματεύσεις με την Τσέλσι για τον Ιβοριανό φορ. Φέρεται να υπάρχει και ακόμα μια περίπτωση φορ στο Νησί, που η ΑΕΚ ήδη την έχει δουλέψει. Και αν μάλιστα προχωρήσει, ίσως διαμορφώσει διαφορετικά δεδομένα. Έτσι κι αλλιώς πάντως, με βάση το πόσο δύσκολη είναι η περίπτωση του Φοφανά και το πόσο οριακές είναι οι διαπραγματεύσεις με την Τσέλσι, η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να έχει δουλέψει και άλλες υποθέσεις φορ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News