Ολυμπιακός: Με τον ίδιο βασικό κορμό!

Μπορεί να λείπουν από το φετινό ρόστερ Φορτούνης και Ποντένσε, ωστόσο σε όλες τις άλλες θέσεις η ομάδα δεν επηρεάστηκε. Ο Μεντιλίμπαρ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς με τους περισσότερους από τους παίκτες δουλεύει από τον Φλεβάρη κι έφτασαν μαζί στην κατάκτηση του Conference.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για έναν προπονητή να ξεκινά μια ποδοσφαιρική σεζόν, χωρίς να χρειαστεί να χτίσει από το μηδέν. Κι όταν η ομάδα του προέρχεται από μία επιτυχημένη σεζόν, όπως ήταν η περσινή του Ολυμπιακού που έφτασε έως την κατάκτηση του Conference League, έχει τεράστια σημασία ο βασικός κορμός να μην υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Αυτό ήταν το πρώτο και βασικότερο ζητούμενο στις κουβέντες ανάμεσα στη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία, σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε ζητήσει από τους αρμόδιους της ΠΑΕ να έχει στη διάθεση του όσο γίνεται πιο πολλούς από εκείνους που οδήγησαν την  ομάδα μέχρι τη μεγάλη βραδιά της 30ής του Μάη.

Η ενδεκάδα που παρατάχθηκε κόντρα στη Φιορεντίνα έχει μείνει ίδια και φέτος κατά τα 8/11

Από τον περσινό κορμό ή να προτιμάται, από την περσινή βασική ενδεκάδα, εκείνη που εμπιστεύθηκε περισσότερες φορές ο κόουτς από τον Φλεβάρη μέχρι τον μεγάλο τελικό. Στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα το αρχικό σχήμα για τους «ερυθρόλευκους» αποτέλεσαν οι Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα,
Εσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Καμπί. Από τους προαναφερθέντες οι 8 παραμένουν στο μεγάλο λιμάνι. Αποχώρησαν λόγω δικής τους επιθυμίας και παρότι δέχθηκαν δελεαστικές προτάσεις (όπως οι ίδιοι παραδέχθηκαν) οι Ιμπόρα, Φορτούνης και Ποντένσε. Στη θέση του Ιμπόρα αποκτήθηκαν οι Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρθία, σε εκείνη του Ποντένσε, οι Γουίλιαν, Βέλντε, ενώ για το δεξί άκρο που κάλυπτε συνήθως ο Φορτούνης, έχει βρεθεί ήδη στην εκκίνηση ο Ζέλσον Μαρτίνς που ήδη απέδειξε πως είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

Για να φτάσουμε ως εδώ χρειάστηκε να γίνουν τεράστιες υπερβάσεις στις υποθέσεις των Κάρμο, Ελ Καμπί, ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Τζολάκη, Ρέτσου, ενώ υλοποιήθηκαν και όλες οι εισηγήσεις του προπονητή.

Γουίλιαν: «Τρέχει» για Παναιτωλικό…

Από την επομένη της απόκτησης του Γουίλιαν, σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Βραζιλιάνος σταρ παρότι δεν
έκανε προετοιμασία, δούλεψε συστηματικά όλο το καλοκαίρι. Μάλιστα, θα χρειαστεί ένα διάστημα δέκα ημερών για να μπορέσει να φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας. Οι πράξεις του αποδεικνύουν πως είναι αποφασισμένος να το πετύχει, καθώς πήγε και χθες στο Ρέντη για προπόνηση, παρότι η ομάδα έχει ρεπό το Σαββατοκύριακο. Οπως όλα δείχνουν, θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τον Παναιτωλικό (15/9, 18.30), στο οποίο λογικά θα πάρει λεπτά συμμετοχής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News