ΗΠΑ- Καναδάς 1-2: Ιστορική νίκη για τους Καναδούς 67 χρόνια μετά

Με τα γκολ των Σάφελμπεργκ και Ντέιβιντ ο Καναδάς κατάφερε έπειτα απο 67 χρόνια να επικράτησει των ΗΠΑ επί αμερικανικού εδάφους.

Τα 67 χρόνια ήταν πολλά για τον Καναδά, όπου το Σάββατο (7/9) το βράδυ πήρε μια ιστορική νίκη απέναντι στις ΗΠΑ επί αμερικανικού εδάφους.

Οι Τζέικομπ Σάφελμπεργκ (17′) και Τζόναθαν Ντέιβιντ (58′) υπέγραψαν τον θρίαμβο των Καναδών στο Children’s Mercy Park του Κάνσας Σίτι, δίνοντας έτσι την πρώτη νίκη έπι των Αμερικανών εκτός έδρας απο το 1957 και το 3-2 στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιαλ 1958.

Ο Λούκα Ντε Λα Τόρε κατάφερε να μείωσει στο 66ο λεπτό με το πρώτο του γκολ για την Εθνική του ομάδα όμως χωρίς αυτό να είναι αρκετό.

Μάλιστα ο προπονητής του Καναδά είναι ο Αμερικανός, πρώην προπονητής της Λίντς, Τζέσε Μάρς, ο οποίος είχε αυτοπροταθεί στην ομοσπονδία της χώρας του πρίν αναλάβει τα ηνία των «γείτονων», με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να μην τον θεωρούν ως την κατάλληλη επιλογή, τα ηνία της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ αναμένεται να αναλάβει ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο προετοιμάζοντας την ομάδα για το Μουντιάλ του 2026 όπου είναι και συνοικοδεσπότες μαζί με Καναδά και Μεξικό.

Ο Καναδάς έχει ρεκόρ 11 νίκες, 13 ισοπαλίες και 17 ήττες απέναντι στις ΗΠΑ. Η προηγούμενη νίκη των Καναδών επί των ΗΠΑ ήταν τον Ιανουάριο του 2022, με 2-0 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Χάμιλτον.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News