Γιώργος Χελάκης: Το κέντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι εδώ, αλλά...

Το πως συμπεριφέρονται οι φανατικοί οπαδοί των «αιωνίων» δεν μπορεί να είναι οδηγός για το πώς συμπεριφέρονται οι διοικήσεις.

Πρόκειται για έναν γαλαξία αστέρων που καθιστά τις δυο ομάδες τις πιο πλήρεις από κάθε άλλη στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε ακαριαία στην μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, φέρνοντας για έναν χρόνο τον αστέρα Τσεντί Οσμάν, την ώρα που οι περισσότεροι είχαν σίγουρη την μετακίνηση του στην Ρεάλ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δίνει την εντύπωση πως ό,τι του αρέσει ή ό,τι θέλει μπορεί και να το πάρει. Σημασία έχει ότι εκεί που έμοιαζε να υπάρχει ένα ορισμένο έλλειμα ποιότητας οι «πράσινοι» το κάλυψαν και με το παραπάνω.

Ο Οσμάν, είναι μεταξύ άλλων, κλασσικός σουτέρ. Με τα 2.04 μπορεί άνετα να ανέβει και στην θέση «τέσσερα» για να παίξει άμυνα απέναντι στον Βεζένκοφ. Οι μονομαχίες ΠαναθηναικούΟλυμπιακού θα είναι απόλαυση. Και θα έχουμε πολλές μέσα στην χρονιά για τις εγχώριες διοργανώσεις και φυσικά την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναικός έχει στα σίγουρα την καλύτερη γραμμή περιφερειακών και ο Ολυμπιακός την καλύτερη γραμμή ψηλών. Ο Αταμάν σε θεωρητικό επίπεδο, έχει λιγότερη δουλεία να κάνει σχετικά με το μοντάρισμα της ομάδας έχοντας να κουμπώσει τους Μπράουν, Γιουρτσεβέν και Οσμάν.

Ο Μπαρτζώκας θα… ταλαιπωρηθεί περισσότερο έχοντας πολλά νέα πρόσωπα να βάλει στην ομάδα αλλά και να μοιράσει τον χρόνο που είναι πάντα μια δύσκολη εξίσωση όταν έχεις να κάνεις με προσωπικότητες που παίζουν στην ίδια θέση.

Πάμε τώρα σε μια άλλου είδους διαπίστωση. Η ομάδα που φέτος εκτίναξε το μπάτζετ της είναι χωρίς αμφιβολία ο Ολυμπιακός. Το έκανε χωρίς προσδοκία για ουσιαστική αύξηση εσόδων από την στιγμή που δεν έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί το ΣΕΦ όπως κάνει ο Παναθηναικός με το κλειστό του ΟΑΚΑ. Με την έννοια αυτή οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι περίπου βέβαιο ότι θα βάλουν ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη χωρίς ελπίδα να βγάλουν σημαντικό μέρος αυτών που βάζουν. Θα έλεγε κανείς πως είναι… άλλη κυβέρνηση στο Μαρούσι κι άλλη στο Νέο Φάληρο.

Όπως και να έχει όμως τέτοιες επενδύσεις και από τις δύο πλευρές είναι κρίμα κι άδικο να κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο των οπαδικών συμπεριφορών και των αγώνων αντιπαραθέσεων που καταλήγουν στις αίθουσες που συνδροσίζουν τα πειθαρχικά όργανα.

Το τι κάνουν και πως συμπεριφέρονται οι πιο φανατικοί οπαδοί των δυο ομάδων δεν μπορεί να είναι ο οδηγός για το πως συμπεριφέρονται οι διοικήσεις. Η ποιότητα στο παρκέ θα πρέπει να βρει το αντίστοιχο της και στις διοικήσεις. Κι εδώ απροσχημάτιστα οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η περισσότερη δουλεία πέφτει στους ώμους της ΚΑΕ Παναθηναικός.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News