Ολυμπιακός: Ο Γουόκαπ γίνεται ξανά... εξολοθρευτής!

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους του φετινού μεταγραφικού σχεδιασμού…

Εχει κάτι… προ κρίσης αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι για το ελληνικό μπάσκετ. Διόρθωση: Για το ελληνικό δίπολο, αφού – άμεσα τουλάχιστον – κανένας «μικρός» δεν ευνοείται από την άφιξη του κάθε Φουρνιέ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όμως, γύρισαν φέτος σε μια άλλη εποχή, πολύ πιο ντουζενάτη για τον ελληνικό αθλητισμό…

Ειδικά στα ηχεία του ΣΕΦ, κάλλιστα μπορεί να παίζει από το επόμενο ματς κιόλας «Κάρμινα Μπουράνα». Μην ξεχνάμε ότι της κορύφωσης με τον Εβάν Φουρνιέ, προηγήθηκε βέβαια το mega – deal με τον Σάσα Βεζένκοφ, καθώς και τρεις ακόμα προσθήκες… από τις δυνατές. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με το ακριβό του διαβατήριο, ο «εξτρά» Λούκα Βιλντόζα και η ιδιαίτερη περίπτωση του Κίναν Εβανς, ο οποίος είναι ένας σταρ σε ανάρρωση.

Ολες οι κινήσεις έχουν έναν εμφανή κοινό παρονομαστή: Το επιθετικό ταλέντο, που από εκεί που ήταν σε έλλειψη, πλέον… ξεχειλίζει. Κάποιος θα έλεγε «στα χαρτιά», όμως οι Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ έχουν ήδη διαπιστευτήρια με την ερυθρόλευκη, ενώ οι Βιλντόζα και Έβανς αποτελούν προσθήκες και όχι αντικαταστήσεις. 

Οι επιλογές για το σκοράρισμα, λοιπόν, έχουν πληθύνει κι αυτό αλλάζει πολλά δεδομένα για τους προϋπάρχοντες. Οπως για τον Πίτερς, ας πούμε, η είδηση της επιστροφής του Βεζένκοφ μπορεί να μην ηχεί όπως στους άλλους, για τον Τόμας Γουόκαπ ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Ξανά Terminator

O Τεξανός γκαρντ, που στις πρώτες δύο σεζόν με Final Four αποτελούσε το πιο χρήσιμο… ειδικό όπλο στη φαρέτρα του Μπαρτζώκα, αναγκάστηκε πέρυσι να μπει στα παπούτσια του σκόρερ. Αναγκάστηκε να υποδυθεί κάτι που δεν είναι, προσπαθώντας να σηκώσει μέρος του βάρους που άφησε ο Κώστας Σλούκας και δε μπόρεσε να σηκώσει ο Γκος.

Οι 7.9 πόντοι της σεζόν 22/23, έγιναν πέρυσι 8.7 (τίποτα το εντυπωσιακό), ενώ όλοι οι υπόλοιποι μέσοι όροι έπεσαν. Η μεγαλύτερη ανορθογραφία του περσινού σχεδιασμού αντανακλά με μεγάλη ακρίβεια στα στατιστικά του. Οι 5.8 ασίστ έγιναν 4.9, τα 1.9 κλεψίματα έγιναν 1.5, το 58% στα δίποντα έγινε 48% και το 38% στα τρίποντα έγινε 32%, χάνοντας συνολικά στην ευστοχία 9 μονάδες (από το 49% στο 40%)!

Ο Τόμας Γουόκαπ πέρυσι δεν ήταν ο εξολοθρευτής. Ηταν ο… Αρνολντ στη στολή του Σούπερμαν, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να τον κάνει να πετάξει.

Η προσθήκη των νέων επιθετικών πόλων, όμως, τον επαναφέρουν στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις. Ο Γουόκαπ μπορεί να γίνει ξανά ο «hustler» που είναι, με έφεση στην άμυνα και τη δημιουργία. Μπορεί να γίνει ξανά ένα τέλεια λειτουργικό γρανάζι, αφού κανείς δε θα του ζητήσει να γίνει ολόκληρη η μηχανή. Ο Ολυμπιακός έζησε το καλοκαίρι της… άφεσης των αμαρτιών και ο «Θωμάς» είναι ένας από τους… χιλιάδες που θα το απολαύσουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News