ΑΕΚ Μεταγραφές: Πως προέκυψε και ποιος είναι ο Φραντζί Πιερό - Τα βρίσκει με Μακάμπι η Ενωση

Η αλλαγή πλεύσης της ΑΕΚ, που από τους Μαρσιάλ και Φοφανά καταλήγει στον διεθνή με την Αϊτή επιθετικό της Μακάμπι Χάιφα.

H ΑΕΚ αφού έφτασε στο… μη παρέκει, καθώς δεν έχει βρει σέντερ φορ μερικές ημέρες πριν ολοκληρωθεί το μεταγραφικό παζάρι στην Ελλάδα, φαίνεται ότι πηγαίνει στη λύση του Φραντζί Πιερό. Η υπόθεση, όσον αφορά τον Φοφανά, έχει να κάνει με το οικονομικό πακέτο της φόρμουλας συμφωνίας με την Τσέλσι, με την οποία δεν είχε βρεθεί ακόμα η «χρυσή τομή».

Αλλά, πλέον, δεν υπάρχει άλλος χρόνος να περιμένουν από εδώ και πέρα στην ΑΕΚ, αφού μεθαύριο ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα. Μια απ’ τις περιπτώσεις που η «Ενωση» δουλεύει το τελευταίο διάστημα είναι αυτή του Φραντζί Πιερό της Μακάμπι Χάιφα, στον οποίον έχει κάνει πρόταση ο «Δικέφαλος». Ενας γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, καθώς έχει πληγώσει τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκά παιχνίδια με την ισραηλινή ομάδα.

Το ισραηλινό Sport5 επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του, το όνομα του Πιερό για την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από πλευράς των «κιτρινόμαυρων» με πρόταση κι ότι η «Ενωση» έχει την περίπτωσή του ως εναλλακτική του Φοφανά.

Ο Πιερό έχει ενημερώσει μέσω του ατζέντη του τη διοίκηση της Μακάμπι Χάιφα ότι επιθυμεί να βρει ένα καλύτερο συμβόλαιο και πως φοβάται να επιστρέψει στο Ισραήλ εξαιτίας της κατάστασης με την ασφάλεια στη χώρα.

Το συμβόλαιο του Πιερό με τη Μακάμπι Χάιφα έχει ισχύ ως το προσεχές καλοκαίρι, έχοντας οψιόν ανανέωσης για επιπλέον ένα έτος, με τον ισραηλινό σύλλογο ωστόσο να φέρεται ότι δεν έχει ενημερώσει ακόμα τον ίδιο αν σκέφτεται να την ενεργοποιήσει.

Τη δεδομένη στιγμή ο παίκτης είναι με την εθνική της Αϊτής, με την οποία σκόραρε στο πρόσφατο 4-1 επί του Πουέρτο Ρίκο, ενώ έχει ακόμα ένα παιχνίδι απόψε το βράδυ, απέναντι στον Αγιο Μαρτίνο. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν με τη Μακάμπι Χάιφα, ο Πιερό μετράει τέσσερις συμμετοχές, τρία γκολ και δύο ασίστ συνολικά στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και στα προκριματικά τoυ Τσάμπιονς Λιγκ.

Φραντζί Πιερό: Ενας ψηλός εκτελεστής

Ο Πιερό είναι ένας θηριώδης φορ ύψους 1,94 μ., ο οποίος γεμίζει την αντίπαλη περιοχή παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης, αλλά κινείται κι έξω απ’ το «κουτί» για να υποδεχτεί την μπάλα.

Ο Πιερό, πριν πάρει μεταγραφή για την Ευρώπη, αγωνίστηκε σε διάφορους συλλόγους των ΗΠΑ. Το 2018 υπέγραψε στη Μουσκρόν (40 αγώνες, 9 γκολ) και το επόμενο καλοκαίρι ήρθε η μεταγραφή στην Γκινγκάμπ.

Στη γαλλική ομάδα έμεινε μία τριετία και σε 78 συμμετοχές είχε 28 τέρματα κι έξι ασίστ. Το καλοκαίρι του 2022 η Μακάμπι Χάιφα πλήρωσε 1,6 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, αποτελώντας την τελευταία διετία το «βαρύ πυροβολικό» της επίθεσης για την ισραηλινή ομάδα, με την οποία ο Πιερό έφτασε να παίξει μέχρι και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 29χρονος μετράει εκεί 106 συμμετοχές με 43 τέρματα και 18 ασίστ, κατακτώντας τον τίτλο τη σεζόν 2022- 23 και το Σούπερ Καπ πέρυσι, ενώ με την εθνική ομάδα της χώρας του είναι διεθνής 30 φορές, σκοράροντας 21 γκολ.

«Τελειώνει» η μεταγραφή

ΑΕΚ και Μακάμπι Χάιφα προχωρούν τις διαδικασίες για την μεταγραφή του Πιερό στην Ενωση ενώ την ίδια στιγμή ο ποδοσφαιριστής ξεκινά το ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα για να ενσωματωθεί στο νέο του περιβάλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News