«Αιώνιοι» - Μεταγραφές: Ο… πόλεμος των άστρων θα συναρπάσει όλη την Ευρώπη!

«Πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι» έδωσαν τα… ρέστα τους στο φετινό παζάρι, έκαναν… κρότο με τις κινήσεις τους, φυσικά έχουν πληρότητα σε όλες τις θέσεις και η Ευρωλίγκα υποκλίθηκε στην… αφεντιά τους. Αμφότεροι ετοιμάζονται για ραντεβού υψηλού βεληνεκούς. Το sportday.gr αναλύει.

Εποχές 2009; Το βέβαιο είναι πως Παναθηναϊκός Aktor και Ολυμπιακός έκαναν… κρότο με τις κινήσεις τους και όλη η Ευρώπη περιμένει πως και πως να δει το ελληνικό ντέρμπι που αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια σε Ελλάδα και σε Ευρωλίγκα. Το βάθος πάγκου των δύο ομάδων είναι τεράστιο και φυσικά ο Εργκίν Αταμάν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχουν… ευχάριστους πονοκεφάλους αναφορικά με το ροτέισον που θα πρέπει να κάνουν. Το βέβαιο είναι πως έχουν στα χέρια τους πληθώρα επιλογών σε όλες τις θέσεις και σχήματα για όλα τα γούστα. Ένα αξιοσημείωτο των κινήσεων είναι το γεγονός πως Τσεντί Οσμάν και Εβάν Φουρνιέ έριξαν… άκυρο στην Ρεάλ ώστε να ντυθούν πράσινα και ερυθρόλευκα αντίστοιχα και αυτό δείχνει τη δυναμική των δύο ομάδων. Το προφίλ τους.

Στόχος των δύο ομάδων είναι φυσικά η κατάκτηση των τίτλων. Οι «πράσινοι» θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και οι «ερυθρόλευκοι» να επιστρέψουν δυναμικά. Αμφότεροι έχουν πληρότητα σε όλες τις θέσεις και κατά συνέπεια θα έχουν την άνεση να ανταπεξέλθουν των 80+ αγώνων και να είναι πανέτοιμοι όταν ανταμώσουν τουλάχιστον 10+ φορές.

Ένα αξιοσημείωτο των κινήσεων είναι το γεγονός πως Τσεντί Οσμάν και Εβάν Φουρνιέ έριξαν… άκυρο στην Ρεάλ ώστε να ντυθούν πράσινα και ερυθρόλευκα αντίστοιχα και αυτό δείχνει τη δυναμική των δύο ομάδων.

Κώστας Σλούκας VS Τόμας Γουόκαπ

Πάμε στο πιο σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου μπάσκετ. Το Α και το Ω. Οι γκαρντ ή για να γίνουμε πιο σαφείς, οι οργανωτές. Κώστας Σλούκας, Λορέντζο Μπράουν και Δημήτρης Μωραϊτης με μπόλικο Τζέριαν Γκραντ από τη μία και Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Λούκα Βιλντόσα, Ναζ Μήτρου-Λονγκ και Κίναν Εβανς από την άλλη. Πληθώρα επιλογών για τους δύο προπονητές. Παίκτες με αστείρευτο ταλέντο, μονάδες που ξέρουν τα συστήματα των προπονητών τους με πρώτους και καλύτερους τους Σλούκα-Γουόκαπ που θα αποτελούν το ιδανικό ματς-απ σε κάθε ντέρμπι. Κίνηση χωρίς τη μπάλα, πικ εν ρολ καταστάσεις και φυσικά εξαιρετικό spacing. Οσο για τις αμυντικές αποστολές και τη δημιουργία, φάτε μάτια ψάρια.

Κέντρικ Ναν VS Τάιλερ Ντόρσεϊ

Αν το κάνουμε πενηνταράκια και εστιάσουμε τη προσοχή μας στους SG είναι σαφές πως το ματς-απ ανάμεσα στον Κέντρικ Ναν και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ θα έχει την τιμητική του. Αμφότεροι γνωρίζουν καλά τα plays. Διαφορετικού αγωνιστικού στιλ μονάδες με «όπλο» τις προσωπικές πρωτοβουλίες. Με νοοτροπία νικητή και φυσικά «καυτό» σουτ από την περιφέρεια. Στο «2» (σε κοντά σχήματα) παίζει και ο Τζέριαν Γκραντ για τους «πράσινους» ενώ και ο Εβανς του Ολυμπιακού αναμένεται να παίζει και στο «2» (στην Ζαλγκίρις έπαιζε στο «1» κυρίως). Η παρουσία του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που θα αποτελεί αμυντικό «βαρόμετρο» από την μία και του Σακίλ ΜακΚίσικ από την άλλη που θα έχει ως ρόλο τη λύση στο τρανζίσιον συμπληρώνουν αυτή τη θέση.

Τσεντί Οσμάν Vs Εβάν Φουρνιέ

Στο «3» οι δύο ελληνικές ομάδες έκαναν τα δικά τους… μπαμ! Δύο μονάδες με αστείρευτη εμπειρία και ποιότητα. Τσεντί Οσμάν και Εβάν Φουρνιέ. Δύο ευρωπαίους με ΝΒΑ style. Προφανώς και το συγκεκριμένο ματσάρισμα θα έχει το ενδιαφέρον του. Ο Τούρκος και ο Γάλλος φόργουορντ έχουν αρκετούς τρόπους για να συνεισφέρουν στην επίθεση, αλλά και να βοηθήσουν στο δημιουργικό κομμάτι. Διαφορετικού στιλ φόργουορντ με τρομαχτικές ικανότητες. Μάριους Γκριγκόνις και Ιωάννης Παπαπέτρου και Κώστας Παπανικολάου και Γιαννούλης Λαρεντζάκης από την άλλη με τον τελευταίο να βρίσκεται ανάμεσα στο «2» και στο «3». Η «λάμψη» των Οσμάν-Φουρνιέ θα δώσει το κάτι παραπάνω, αλλά η εμπειρία και ο σύνθετος ρόλος του «Πάπι» και του «Παπ» θα αποτελούν σημαντικό παράγοντα.

Ο Τούρκος και ο Γάλλος φόργουορντ έχουν αρκετούς τρόπους για να συνεισφέρουν στην επίθεση, αλλά και να βοηθήσουν στο δημιουργικό κομμάτι. Διαφορετικού στιλ φόργουορντ με τρομαχτικές ικανότητες.

Ντίνος Μήτογλου VS Σάσα Βεζένκοφ

Μπόλικο ταλέντο και φυσικά τρομερή μάχη στο «4» ανάμεσα στον Μήτογλου και τον Βεζένκοφ. Γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και δεν υπάρχουν μυστικά. Αμφότεροι έχουν κάνει το μεγάλο «μπαμ» στη καριέρα τους και έχουν βελτιώσει πολλά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι. Η έφεση που έχουν στα ριμπάουντ θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, αλλά και η κίνησή τους μακριά από τη μπάλα. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ και Αλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεφ από την άλλη. Δεν τους λες και απλό supporting cast. Ειδικά η «μάχη» ανάμεσα στον Ισπανό και τον Αμερικανό θα έχει ενδιαφέρον για το πώς θα δίνουν λύσεις μέσα και έξω από το καλάθι.

Ματίας Λεσόρ VS Νίκολα Μιλουτίνοφ

Στο «5», ο Παναθηναϊκός έκανε το δικό του upgrade με την απόκτηση του Ομέρ Γιουρτσεβέν ώστε να μην νιώθει… μοναξιές ο τρομερός Λεσόρ. Ο Γάλλος ψηλός θα ανταμώσει πολλές φορές με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Θα είναι οι μπροστάρηδες της φροντ λάιν με τρομερές δυνατότητες στο αμυντικό κομμάτι και φυσικά εξαιρετικοί finisher. Ομέρ Γιουρτσεβέν και Κώστας Αντετοκούνμπο από τη μία και Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ από την άλλη. Μονάδες με αθλητικότητα, με έφεση να «βλέπουν» γήπεδο. Μονάδες που γίνονται game changers.

Θα είναι οι μπροστάρηδες της φροντ λάιν με τρομερές δυνατότητες στο αμυντικό κομμάτι και φυσικά εξαιρετικοί finisher.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News